banner388

Vefakar Kadın

Samsun'da eşi şeker ve kalp hastası olan 58 yaşındaki Zübeyde Çapan, sokaklarda bamya satarak geçim sağlıyor.

Vefakar Kadın

Samsun'da eşi şeker ve kalp hastası olan 58 yaşındaki Zübeyde Çapan, sokaklarda bamya satarak geçim sağlıyor.

08 Temmuz 2016 Cuma 15:49
Vefakar Kadın

Eşi şeker ve kalp hastası olan 58 yaşındaki Zübeyde Çapan, sokaklarda bamya satarak geçim sağlıyor.
Samsun’da yaşayan Zübeyde Çapan, şeker hastalığı yüzünden ayağı kesilen kocasına destek olmak ve evininde geçimini sağlamak için yaz aylarında bamya satarak, kış aylarında ise seyyar balık satarak geçimini sağlıyor. Çapan, sokaklarda satıcılık yaparak 3 çocuğunu evlendirdi.

“Benimde hastalıklarım var fakat çalışmak zorundayım”

Evini geçindirmek için çalışmak zorunda olduğunu söyleyen Çapan, “20 sene oldu bamya satıyorum ve her yıl haziran ayı ile ekim ayları arasında bu işi yapıyorum. Bamyayı alıp satıyorum.Kışın bamya sezonu bittiğinde de seyyar araba ile balıkçılık yapıyorum. Kocam şeker ve kalp hastası olduğu için çalışamıyor ve şeker hastalığı sebebiyle ayağı kesildi. Ben de pek sağlıklı değilim. Tansiyon hastasıyım ve boynumda,  belimde de fıtıklar var ama ihtiyacım olduğu için çalışmak mecburiyetindeyim. Bamya satarak 3 çocuğumu evlendirdim ve şu anda 7 torunum var. Bamyayı yarım kiloluk paketlerde 5 lira ile 10 lira arasında veriyordum. Bamya sezonu açılalı birkaç gün oldu am iş yok. İşler olduğu zaman günlük ortalama 30 paket filan satış yapıyoruz. Bu sene yağmur yağmasından dolayı bamya fazla çıkmadı. Bamya fiyatları şu anda tezgahlarda biraz yüksek. Fiyatlar, satışların ortasında düşer, sezonun sonlarında yeniden artar” diye konuştu.
İlkadım ilçesinde bamya satışını sürdüren Çapan, kış ayında Kökçüoğlu Mahallesi’nde balık satmaya devam edeceğini de söyledi.
 

Son Güncelleme: 08.07.2016 16:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.