banner388

Erhan Usta: Yerli otomobil Samsun’da üretilsin

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, yerli otomobil çağrısında bulundu.

Erhan Usta: Yerli otomobil Samsun’da üretilsin

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, yerli otomobil çağrısında bulundu.

13 Aralık 2017 Çarşamba 14:31
Erhan Usta: Yerli otomobil Samsun’da üretilsin

Samsun haber - Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Türkiye'de yaşanan yerli otomobil gelişmeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Usta, "Üretimin, ekonomi ve istihdam için olmazsa olmaz olduğunu defalarca vurguladık. Üretilecek otomobilin hammaddeden, montaja kadar tüm aşamalarıyla milli olması büyük öneme haizdir" dedi.

"ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA HAZIRIZ"

Samsun'un sanayide bugüne kadar beklenen sıçramayı gerçekleştiremediğini ifade eden Usta, "Havayolu, karayolu, demir yolu ve deniz yolu ulaşımlarına sahip Samsun, sanayide bugüne kadar beklenen sıçramayı gerçekleştirememiştir. Nitekim daha önceden verdiğimiz bir önergede, Samsun ilinde de medikal, biyomedikal ve tıbbi cihaz ileri teknolojik endüstri bölgesinin kurulmasına ilişkin bir girişimimiz olmuştu. Önerge, Türkiye'de bir ilk olacaktı. Samsun’da tematik ve bir konuya odaklanmış bir endüstri bölgesinin kurulmasını amaçlıyorduk. Fakat bilindiği üzere aralarında Samsun Milletvekillerinin de olduğu AKP’li vekiller önergemizi reddetmişti. Biz yine de Samsun ve Ülkemiz menfaatine olan her konuda elimizi taşın altına koymaktan çekinmeyeceğiz. Gerek işin siyasi ayağında, gerekse yerelde elimizden geleni yapmaya hazırız" diye konuştu.

"SAMSUN İLK ADIMI HAK EDİYOR"

Samsun'un yerli otomobil üretimi için elverişli olduğunu ifade eden Usta, "Çağrımdır: Gelin Samsun’a bu değeri kazandıralım, Kurtuluş mücadelesinin başladığı Samsunumuz yerli otomobilin üretilmesi için de ilk adımı hak ediyor" şeklinde ifade etti.

Son Güncelleme: 14.12.2017 10:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.