banner388

Samsun'da hayvancılığa büyük destek

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı işbirliği ile "Buzağı Can Sütü Projesi" hayata geçiriliyor.

Samsun'da hayvancılığa büyük destek

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı işbirliği ile "Buzağı Can Sütü Projesi" hayata geçiriliyor.

13 Aralık 2017 Çarşamba 14:35
Samsun'da hayvancılığa büyük destek

Samsun Haber - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) işbirliği ile Amasya, Samsun, Tokat ve Çorum'da buzağı ölümlerinin önüne geçmek amacıyla "Buzağı Can Sütü Projesi" hayata geçiriliyor.

Yapılan açıklamada 24 ay süreli projenin bölge hayvancılığına büyük katkı sağlayacağı belirtildi. Toplam maliyeti 3 milyon 984 bin 52 TL olan projenin 2 milyon 988 bin 394 TL’si OKA tarafından Güdümlü Proje Desteği kapsamında sağlanacak. Eş finansman tutarının 996 bin 131 TL ise proje başvuru sahibi Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından finanse edilecek. 

 

Türkiye İstatistik Enstitüsü verilerine göre TR83 Bölgesi (Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat) illerinde 2015 yılı itibariyle 40 bin civarında buzağı kaybı yaşanırken bunun ekonomiye yansıması ise 81 milyon 56 bin TL oldu.


ÇİFTÇİLERE EĞİTİM VERİLEREK

Proje kapsamında çiftçilere eğitim verilerek. Buzağı Can Sütü Projesi hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Akif Özdemir, "Üretim tesisi ile proje sonrasında da üreticilerin uygun fiyatlarda kolostrum ikame tozu temin edebilmesi sağlanacak. Kurulacak çiftçi eğitim merkezi ile hayvan ve buzağı sağlığı konusunda benzer eğitimler sürdürülecek. Yetiştiricilere yönelik olarak, buzağı bakımı, buzağılarda bağışıklığın önemi, bağışıklığı oluşturan faktörler, ağız sütünün değeri, ağız sütünün kalitesinin önemi ve kalitenin ortaya konulma yöntemleri, kolostrum ikame tozu hakkında bilgi, ne zaman hangi durumlarda kullanılması gerekliliği, yurtdışında kolostrum ikame tozu kullanımı ve ekonomik faydası konularında günlük 8 saat olmak üzere 51 farklı eğitim çalışması düzenlenecek. Toplamda 408 saat eğitim verilmesi planlanmaktadır. 15 bin doz ikame tozu da eğitim amaçlı üreticilere ücretsiz dağıtılacak" ifadelerini kullandı. 

Son Güncelleme: 14.12.2017 10:21
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.