banner388

Emekli astsubaylar eşitlik istedi

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) üyeleri özlük haklarının iyileştirilmesini istedi.

Emekli astsubaylar eşitlik istedi

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) üyeleri özlük haklarının iyileştirilmesini istedi.

17 Ekim 2017 Salı 12:06
Emekli astsubaylar eşitlik istedi

Samsun Haber - Emekli astsubaylar, özlük haklarının iyileştirilmesi için TEMAD derneğinin kuruluş yıl dönümünde Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıp basın açıklaması yaptı.


Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Samsun İl Başkanı Mustafa Tufan, diğer silahlı kuvvetler mensupları gibi 926 sayılı Kanun'a göre emekli olmak istediklerini söyledi.



emekli astsubayların sorunlarını dile getiren Başkan Mustafa Tufan, "Astsubaylar olarak özlük haklarımıza ilişkin sıkıntılar mevcuttur. Diğer silahlı kuvvetler mensupları gibi bizimde 926 sayılı Kanun'a tabii emekli olmamız gerekmektedir. Ancak 657 sayılı Kanun'a istinaden emekli olmamızdan dolayı büyük kayıplara uğramaktayız. Bu konuyu 2015 genel seçimlerinde bütün siyasi partilere iletmiş ve seçim programlarında yer almıştı. Uzun zamandan beri süre gelen bu adaletsizliğe son verilmesi gerekmektedir. Bu yaz Şırnak’ta helikopter düştü. Şehitlerin olduğu helikopterde general, subay, astsubay, uzman çavuş vardı. Göreve giderken ve şehit olurken beraberiz de neden özlük haklarında ayrılıyoruz? Takdir sizlerin" ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 17.10.2017 12:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.