banner388

Dev kertenkele diye ihbar geldi gözlerine inanamadılar

İnşaatta büyük bir kertenkele var diye ihbar alan ekipler gözlerine inanamadı.

Dev kertenkele diye ihbar geldi gözlerine inanamadılar

İnşaatta büyük bir kertenkele var diye ihbar alan ekipler gözlerine inanamadı.

25 Ağustos 2017 Cuma 14:48
Dev kertenkele diye ihbar geldi gözlerine inanamadılar

Samsun haber - Çorum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Veteriner Hekim Mehmet Gültekin, kendilerini arayan bir kişinin inşaatta büyük yeşil bir kertenkele var diyerek ihbarda bulunduğu söyledi. Ekipler olay yerine gittiğinde kertenkele diye ihbarı yapılan hayvanın yeşil iguana olduğunu anladı.

SAMSUN'A HABER VERİLDİ

İguana'nın Türkiye'de evde bakımının yaygınlaştığını söyleyen Gültekin, "Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü’ne bildirdik. Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü ise Samsun’a bildirerek bu hayvanın buradan alınıp daha uygun ve ağaçlık bir ortamda yaşamını devam ettirecek. Tropikal bölgeye uygun olduğu için bakım ve beslemesi zor bir hayvan. Ondan dolayı Orman ve Su İşleri Müdürlüğü’ne teslim edeceğiz. Bu iguana geç bir ırk. Yaşı genç bir hayvan. Normalde gelişimini 3-4 yılda tamamlıyorlar. Ergenlik yaşına geldiği zaman 1, 1.5 metre boyları oluyor ve yumurtlayarak çoğalıyor" dedi.


DEĞERİ 4 BİN TL 

Türkiye'de yabani ortamda yaşamadığını belirten Gültekin, "Evde beslemektense uygun şartlarda beslenmesi daha iyi. Ortalama değeri ise 4 bin TL’den başlıyor yaşına, ırkına göre değişiyor" diye konuştu.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.