banner388

Çorum Belediyesi'nden Samsun'a dev yatırım

Çorum Belediyesi kendi elektriğini üretmek için Ladik ilçesine 4 türbinden oluşan rüzgar enerji santrali kurdu.

Çorum Belediyesi'nden Samsun'a dev yatırım

Çorum Belediyesi kendi elektriğini üretmek için Ladik ilçesine 4 türbinden oluşan rüzgar enerji santrali kurdu.

21 Şubat 2018 Çarşamba 09:24
Çorum Belediyesi'nden Samsun'a dev yatırım

Samsun haber - Çorum Belediyesi kendi elektriğini üretmek için Samsun'un Ladik ilçesine 4 türbinden oluşan Rüzgar Enerji Santrali (RES) kurdu.

Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Ladik ilçesine giderek 16 milyon kilowaat elektrik üretecek olan tesiste incelemelerde bulundu.

İTALYA VE HİNDİSTAN'DAN GELDİ

EPDK'nın onayından sonra üretime başlayacaklarını ifade eden Başkan Zahir, "Çorum Belediyesi’nin toplam enerji tüketimini karşılamak için 4 yıl önce başladığımız Rüzgâr Enerji Santralimiz için şehrimizde ve çevre illerimizde rüzgâr ölçümleri yaptık. Ladik bölgesindeki rüzgarın 7,5 m/sn rüzgar hızı olduğunu tespit ettik. Santralimizi Ladik’e kurmamızın nedeni de budur. İtalya’da ve Hindistan’da üretimi tamamlanarak ülkemize gelen 4 türbinin kurulumunu gerçekleştirdik. Ekipler özel donanımlı vinçler ile çalışmalarını titizlikle yürüttüler. Elektrik hattı çalışmamızın son kontrolleri yapılıyor. EPDK tarafından geçici kabulü yapıldıktan sonra üretim başlayacak" dedi.

HAYIRLI UĞURLU OLSUN

6 Milyon 600 Bin Avro’luk bir projeyi tamamladıklarını belirten Zahir, "4 megavatlık rüzgar santralinden yıllık 5,5 milyon liralık üretim yapmayı planlıyoruz. Proje 5-6 yıl içerisinde kurulum maliyetini amorti edecek. 25 yıl çalışacağını düşündüğümüzde Çorum Belediyesi bu proje sayesinde 20 yılda 100 milyon liralık gelir sağlamış olacak. 4 türbinin yıllık elektrik üretim kapasitesi 16 milyon kilowaattır. Şehrimize ve Belediyemize hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
KAAN TÜRK 2018-02-21 09:50:09

Samsun için biraz utanç verici bir durum. Niye kendi ilçemizde biz böyle bir yatırım yapamıyoruz.

Misafir Avatar
YAŞAR 2018-02-21 11:26:12 @KAAN TÜRK

BİZİM BARAJLARIMIZ VAR.4 TANE

Beğenmedim! (1)
Avatar
Asdfghj 2018-02-22 08:35:30

Samsuna değil coruma yatırım olmuş.

Avatar
Sadık 2018-02-22 16:25:43

YUSUF ZİYA YILMAZ