banner388

CHP’li İl Başkanı referandum ziyaretlerinde

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Tufan Akçagöz, referandum turlarına devam ediyor

CHP’li İl Başkanı referandum ziyaretlerinde

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Tufan Akçagöz, referandum turlarına devam ediyor

06 Nisan 2017 Perşembe 10:06
CHP’li İl Başkanı referandum ziyaretlerinde

Samsun Haber - Yaklaşan referandum öncesi ilçe ziyaretlerinde bulunan Tufan Akçagöz, Terme ilçesinde vatandaşlarla buluştu.

Şimdi bu berbat idare yöntemini biz deneyeceğiz. Neden?

Türkiye’nin kötü günlerden geçtiğini söyleyen Tufan Akçagöz, meclisin üstünlüğünden bahsederken getirilmek istenen yeni sistemde meclisin üstünlüğünün kaybolacağını dile getirdi. Referandum oylamasının Türkiye için önemli bir durum olduğunu belirten Akçagöz, ‘’Dünya, ülke idaresinde yetkinin tek bir kişiye bırakılmasının zararlarını, sakıncalarını gördü ve bunu terk etti. Şimdi bu berbat idare yöntemini biz deneyeceğiz. Neden?
Bir kişi bunu istiyor diye ülke tehlikeye atılır mı? Dünya, tek kişinin sözü ile dönen devlet değirmeninin nihayetinde milletin başında paralandığını, acı tecrübelerle gördü, öğrendi. Dünya tarihi alınacak derslerle doludur. Mesele, bu tecrübeleri görüp görmeme meselesidir

Akçagöz, sistem hakkındaki düşüncelerini açıkladı

Referandumda oylanacak yeni anayasa düzenlemesini eleştiren CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akçagöz, ‘’ yargıyı, yürütmeyi ve yasamayı tek adama bağlayan bu sisteme hayır diyoruz. Bu sistem kötü. Bu sistem, tek adamın günlük ruh haline göre şekillenecek bir sistem. Bu sistem, tek adama verdiği yetki ile ülkeyi parça parça ayıracak, bölecek bir sistem. O nedenle, bu topraklara olan sevgimiz, aşkımız nedeniyle hayır demek zorundayız. Çünkü bu yol, yol değil ve bunun dönüşü ve telafisi yok." dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
s sari. 2017-04-06 15:43:02

tufan bey galiba siz uzayda yasiyorsunuz.