banner388

CHP İl Başkanı: ''bu ülke alo Fatih sürecini yaşadı''

Basın özgürlüğü gününde Samsun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden Tufan Akcagöz, Türkiye’de basının yer aldığı manzarayı yorumladı

CHP İl Başkanı: ''bu ülke alo Fatih sürecini yaşadı''

Basın özgürlüğü gününde Samsun Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret eden Tufan Akcagöz, Türkiye’de basının yer aldığı manzarayı yorumladı

04 Mayıs 2017 Perşembe 12:19
CHP İl Başkanı: ''bu ülke alo Fatih sürecini yaşadı''

Samsun Haber - Türkiye’de basının özgür olmadığını ifade eden CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, basının özgür olamadığı bir yerde demokrasinin de yer almayacağını belirtti.

Mizah yoksa faşizm gelmiş demektir

Türkiye’de yer alan basını dünya basınıyla karşılaştıran Akcagöz, siyasi mizah bile yapılamadığını ifade ederken geçmişte örnekleri olan programları işaret etti. Türkiye’de siyasi bir mizah programının bulunmayışını ‘’ mizah yoksa faşizm gelmiş demektir’’ şeklinde değerlendirirken basın özgürlüğünün olmadığına değindi.

Basının üzerinde yaratılan baskının sonuç vermeyeceğini, gerçeğin bir gün ortaya çıkacağını belirten Tufan Akcagöz, basın üzerinde uygulanan sansürün yanlışlığına vurgu yaptı

Samsun basını cenderenin içinden geçiyor

Yerel basınla ilgili de konuşan CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akçagöz, " Yerel basın, elinden geleni yapıyor. Her türlü ekonomik sıkıntı içinde var olma savaşı veriyor. Bugün basın özgürlüğü gününü kutluyoruz. Yerel basın ne kadar özgür? Samsun basını, cenderenin içinden geçiyor. Her türlü baskıya rağmen özgürce  görevini ifa eden basın emekçilerini kutluyorum. Bu ülke, 'Alo Fatih" sürecini yaşadı. Küçük iş değildir. Medyanın üzerine nasıl bir baskı kurulduğunun göstergesidir. Sanki istibdat dönemindeyiz. İstibdat belki de hafif kalır. 
Basının üzerinde böyle bir baskı hiç bir dönemde yaşanmış değildir. Ülkeyi yöneten muktedirler, basına sansür uygulamaya başladığında o coğrafyada demokrasi balon olmuş, uçmuş demektir. Basın özgür değilse, birey de özgür değildir. Bireyin özgür olmadığı bir ülkede, demokrasi adına hiç bir gelişme beklemek de mümkün değildir.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.