banner388

CHP İl Başkanı Akcagöz, O Belgeyi Basınla Paylaştı

CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz, düzenlediği basın toplantısı ile FETÖ irtibatı olduğu düşünülerek Atakum Belediyesi’nden ihraç edildikten 8 ay sonra görevleri iade edilen memurların ihracına sebep olan belgenin altında Atakum Belediyesi Başkanı İshak Taşçı’nın imzası olduğunu söyledi.

CHP İl Başkanı Akcagöz, O Belgeyi Basınla Paylaştı

CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz, düzenlediği basın toplantısı ile FETÖ irtibatı olduğu düşünülerek Atakum Belediyesi’nden ihraç edildikten 8 ay sonra görevleri iade edilen memurların ihracına sebep olan belgenin altında Atakum Belediyesi Başkanı İshak Taşçı’nın imzası olduğunu söyledi.

07 Kasım 2017 Salı 17:05
CHP İl Başkanı Akcagöz, O Belgeyi Basınla Paylaştı

Samsun Haber  - Atakum Belediyesi çalışanı 2 kişinin FETÖ soruşturmaları kapsamında gözaltına alınması ile Atakum Belediyesi ile CHP Samsun İl Başkanlığı arasında bir tartışma yaşanmıştı. CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz’ün düzenlediği basın toplantısı ile bu tartışma yeni bir boyut kazandı.

CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz, FETÖ soruşturmaları kapsamında gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakılan 2 çalışanın işe alınmaları üzerinde Atakum Belediyesi Başkanı İshak Taşçı’yı eleştirmesi üzerine Taşçı, söz konusu 2 çalışanın işe alınmasında CHP’li Belediye meclis üyelerinin de oy kullandığını söylemişti.

CHP Samsun İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Akcagöz, “Biz de kanunen Belediye Meclis üyelerinin böyle bir işe alım yetkisi olmadığını söylemiştik” dedi. Akcagöz, daha sonra 22 Kasım 2016 tarihinde yayınlanan KHK ile Atakum Belediyesi’nde görevli memur olarak çalışan kişilerin ihraç edilmesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Akcagöz, O Belgeyi Basınla Paylaştı

Akcagöz, “22 Kasım 2016 tarihindeki KHK ile belediyede görevli memur arkadaşlar ihraç edildi. Bu ihraçtan sonra Atakum Belediyesi’nin önündeki meydanda biz bir araya geldik ve bu uygulamayı protesto ettik. Bu KHK’nin hukuk dışı bir uygulama olduğunu, ihraç edilen arkadaşlarımızın muhalif kimlikleriyle tanındığı fakat FETÖ’ye veya başka bir örgütle yakından uzaktan bir alakası olmadığını kamuoyuna haykırdık. Ve 14 Temmuz 2017 tarihinde KHK ile en son arkadaşımız da işine iade edildi. Haklarında Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı bir soruşturma yürüttü ve haklarında bir soruşturmaya yer olmadığına karar verdi” dedi.

Ve o gün, biz ihraçtan sonra eğer bir kamu idaresi bunu ihmal etmişse bununda takipçisi olacağız dedik. Bunun peşinden gideceğiz demiştik.  Bunun üzerine Sayın Belediye Başkanı adı geçen haber sitesine tekzip gönderiyor. ‘Haberde geçen ihraç edilen 12 kişi belediye başkanlığı tarafından bildirilmemiş. İlgili birimlerce tespit yapılmıştır. Söz konusu durumda belediye ve belediye başkanının hiçbir ilgisi yoktur’ demiş. Yani ben yapmadım ilgili birimlerce bu tespit yapıldı ve buna göre KHK değerlendirmesiyle bunlar ihraç edildi diyorlar’  diye konuştu.

“Bu Çileyi Çekmelerine Kim Sebebiyet Vermiş. İşte Belgesi!”

Bu açıklamanın ardından basın mensuplarıyla bir belge paylaşan Akcagöz, “8.8.2016 tarihli Atakum Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen bir belge. Aynen okuyorum; ‘23 Temmuz 2016 tarih ve 29000/779 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Olağanüstü Hal kapsamında Milli Güvenlik Kurulu’nca devletin Milli Güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen Fetullahçı Terör Örgütü’ne iltisakı ve irtibatı olan ve darbeye destek olduğunu düşünülen personellerimize ait bilgiler yazımızın ekinde çıkarılmıştır. 8.8.2016’ Sayın Başkana soruyorum. Bu imza kimin? Altında Atakum Belediyesi Başkanı’nın imzası var. Ve ilişikteki memurlar maalesef 22 Kasım 2016 tarihinde bu belgeye dayanarak KHK ile ihraç edildiler. 8 ay bir hukuk mücadelesi verildi. Ve bu arkadaşlarımız iade olundu. Şimdi soruyorum; bu hangi vicdana sığar? Bu hangi insaf anlayışına sığar? Herkes empati yapsın. 8 ay maaş alamıyorsunuz, FETÖcü olarak yaftalanmışsınız. Bu haldesiniz. Neticede hukuk galip gelmiş fakat 8 ay bu çileyi çekmişsiniz. Bu çileyi çekmenize kim sebebiyet vermiş? İşte belgesi burada. Yani haber portalarına tekzip metni gönderirken bu belgelerinde bir gün ortaya çıkabilme ihtimalini de gözden kaçırmamaları lazım” şeklinde konuştu.

Haber: Yasir BABA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.