banner388

Çarşamba'daki sel ile ilgili çarpıcı açıklama

Çarşamba Dernekler Federasyonu, Çarşamba ilçesinde yaşanan sel felaketiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Çarşamba'daki sel ile ilgili çarpıcı açıklama

Çarşamba Dernekler Federasyonu, Çarşamba ilçesinde yaşanan sel felaketiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

29 Haziran 2017 Perşembe 14:36
Çarşamba'daki sel ile ilgili çarpıcı açıklama

Samsun'un Çarşamba ilçesinde 21 Haziran Çarşamba günü sel meydana geldi. Su baskınlarında 32 mahalle 12 bin 600 dekarlık tarım arazisi zarar gördü.

SELİN NEDENLERİ

Çarşamba Dernekler Federasyonu, su baskınlarının nedeninin sadece yağmurun çok yağmasının olmadığını belirtti. Yapılan açıklamada, selin nedenleri DSİ tarafından yapılan drenaj kanallarındaki suların tek bir kanalda toplanması, suyun denize deşarj noktasının kapalı olması ve deşarj pompalarının yapılmadan kanalların açılması olarak sıralandı. 

Çarşamba Dernekler Federasyonu (ÇADEF) başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, selde zarar gören mahalleleri gezerek mağdur olan çiftçilere destek oldu. 

KALICI ÇÖZÜM BULUNMALI

ÇADEF Başkanı Hayati Sözen konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Çarşamba'da aşırı yağış sonucu meydana gelen su baskını felaketi ilk değildir. Bu tür durumlarla zaman zaman maalesef Çarşambalı çiftçi hemşerilerimiz karşılaşıyor. Bunun sonucunda üreticiler mağdur olmuşlardır. Bu durumlar maalesef köyden kente göçe' de sebep olmaktadır. Hatta bu konu o kadar bildik bir şey ki filmlere ve türkülere kaynak oluşturmuştur.  Su baskını Çarşamba'nın kaderi değildir. 21. Yüzyıl da bu görüntüler, gelişmekte ivme kazanan ülkemize yakışan bir durum da değildir. Bunun çözümünün mümkün olduğunun farkındayız. Bu konuda yetki ve görevleri olan kurumların, sorunun kalıcı çözümü için bir an evvel çalışmalara başlayacaklarını umut ediyoruz" dedi.
 

Son Güncelleme: 29.06.2017 14:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.