banner388

Çarşamba’da sel: 110 çiftçi mağdur

Samsun’un Çarşamba ilçesinde selden mağdur olan çiftçiler için Bakan Kılıç talimat verdi.

Çarşamba’da sel: 110 çiftçi mağdur

Samsun’un Çarşamba ilçesinde selden mağdur olan çiftçiler için Bakan Kılıç talimat verdi.

22 Haziran 2017 Perşembe 14:42
Çarşamba’da sel: 110 çiftçi mağdur

Samsun haber - Geçtiğimiz gün sağanak yağışlar nedeniyle Samsun'un Çarşamba ilçesinde sel meydana geldi. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın sel bölgesinde yaptığı incelemenin ardından Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç bir açıklama yaptı.

Bakan Kılıç, selzedelerin mağduriyetinin biran önce giderilmesi için tüm kurumların harekete geçirildiğini söyledi. Sel bölgesinde yürütülen çalışmalar ile ilgili sürekli bilgi aldığını söyleyen Bakan Kılıç, "Sel bölgesinde tüm kurum ve kuruluşlarımız çalışmalarına devam ediyor.  Hemşehrilerimiz müsterih olsun, onların rahat edebilmeleri için bütün kurumlarımız gece gündüz çalışmaya devam ediyor. Bölgede 110' a yakın tarım işçimiz mağdur oldu. İşçilerimize AFAD, yatak ve battaniye temin etti. Kızılay da yemek dağıtımına başladı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz ile Tarım Reformu İl tarım alanlarında meydana gelen hasarla ilgili tespit çalışmalarına başladılar. Ayrıca, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü de hasar tespit çalışmalarına başladı" dedi.


MAĞDURİYET GİDERİLECEK

Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü'nün takviye gereken iş makinelerini bölgeye yönlendirdiğini söyleyen Bakan Kılıç, "Samsun genelinde dere ıslahları master plana alındı. Projelendirme ve ıslah çalışmaları devam ediyor. Devletin tüm olanaklarının Çarşamba'da seferber edildi. Selden zarar gören vatandaşların mağduriyetinin acilen giderilecek. Hemşehrilerimiz müsterih olsunlar. Devletimiz tüm olanakları ile onların yanındadır ve hemşehrilerimizin zararı en kısa sürede giderilecektir. Çarşambalı hemşehrilerime bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.