banner388

Çarşamba sular altında: Sel bölgesi havadan çekildi

Samsun'un Çarşamba ilçesinde 32 mahalle sele teslim oldu. Sel bölgesi havadan görüntülendi.

Çarşamba sular altında: Sel bölgesi havadan çekildi

Samsun'un Çarşamba ilçesinde 32 mahalle sele teslim oldu. Sel bölgesi havadan görüntülendi.

22 Haziran 2017 Perşembe 18:51
Çarşamba sular altında: Sel bölgesi havadan çekildi

Samsun haber - Samsun'un Çarşamba ilçesinde sağanak yağışlar nedeniyle 32 mahallede binlerce dekarlık tarım alan sele teslim oldu. 12 bin 600 dekarlık alan selden zarar görürken yüzlerce çiftçi mağdur oldu. Havadan yapılan çekimlerde selin boyutu ortaya çıktı.

Çarşamba ilçesinde sel bölgesinde incele yapan AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "Yerleşim ve tarım alanlarında ile şehir merkezinde alt ve üst yapı ile ilgili hasar tespit çalışmalarına Afat, Tarım, Çevre ve Şehircilik Müdürlükleri teknik ekiplerince devam etmektedir. İlk etapta Çarşamba Belediyesi afete maruz kalan bölgelerde tarım işçilerinin korunaklı bölgelere tahliyesi, yemek ve ihtiyaçlarının giderilmesini temin etmiş, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce bu bölgeye 137 adet battaniye ve yatak yardımı yapılmıştır. Can kaybı olmaması en büyük tesellimiz. Rabbim daha büyük felaketlerden bizleri korusun, böyle bir felaketi bir kez daha yaşatmasın" dedi.

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba Kaymakamı Mustafa Güney, Çarşamba İlçe Başkanı Halit Doğan, İl AFAT Müdürü Erkan Koparmal, Çevre Şehircilik İl Müdürü Salih Sağır, Tarım İl Müdürü Vekili Nail Kırmacı'nın da katıldığı inceleme çalışmalarında zarar tespit çalışması yapıldı. 


Bölmeçayır, Yenikaracalı, Karabahçe, Turgutlu, Epçeli, Kurtuluş, Çaltı, Hürriyet, Ovacık, Karamustafalı, Dikencik, Durakbaşı, Vakıfköprü, Paşayazı, Kumtepe, Akçaltı, Allı, Uluköy ve Denizler mevkisi selden zarar gördü.

Son Güncelleme: 22.06.2017 20:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.