banner388

Canik’te Yabancı Misafirlere Türkçe Kursu

Canik Belediyesi, ülkelerindeki yaşanan savaş nedeniyle Suriye, Irak ve Afganistan’dan misafir olarak gelen çocuklara Türkçe kursu veriyor.

Canik’te Yabancı Misafirlere Türkçe Kursu

Canik Belediyesi, ülkelerindeki yaşanan savaş nedeniyle Suriye, Irak ve Afganistan’dan misafir olarak gelen çocuklara Türkçe kursu veriyor.

16 Ağustos 2016 Salı 16:47
Canik’te Yabancı Misafirlere Türkçe Kursu

Canik Belediyesi, ülkelerindeki yaşanan savaş nedeniyle Suriye, Irak ve Afganistan’dan misafir olarak gelen çocuklara kolay iletişim kurmaları ve toplumsal uyum sağlamaları kapsamında Türkçe kursu veriyor.
Bir yıldır sürdürülen bu kapsamlı çalışma bu zaman kadar gelen 100 mülteci çocuk,  eğitim alırken yeni dönemde de 120 çocuk ve kadın bu sayede Türkçe öğreniyor.

Kursta çocukları ziyaret

Canik Belediye Başkan Osman Genç, Dış İlişkiler Birimi’nin yürütmüş olduğu kursun düzenlendiği Mevlana Eğitim ve Kültür ve Yaşam Kampüsü’nde Türkçe eğitimi alan çocukları sınıflarında ziyaret etti. Başkan Genç, çocukların ihtiyaçlarıyla yakından ilgilendi. Çocukların yoğun ilgisiyle bir araya gelen Başkan Osman Genç, ülkelerinden gelerek ülkemize sığınan mazlum misafirlerin her daim yanlarında olduklarını söyledi.
 

Başkan Osman Genç, "Açılan bu dil kursunun temel amacı mülteci öğrencilerin ülkelerindeki savaştan dolayı yaşamış oldukları endişe, korku ve fobilerini yenmek adına, savaş psikolojilerini üzerlerinden atmak adına  ayrıca yaşadıkları ve yerleşik hayat sürdükleri yerlerde barışık, sağduyulu bir hayat sürdürmelerine yardımcı olmaktır. Bütün çabamız insanlık adınadır. Bunun da temeli eğitimden geçmektedir.” şeklinde konuştu.

200 kişi Türkçe konuşuyor
Konuşmasına Devam eden Genç, "Ülkelerindeki savaş nedeniyle ülkemize ve şehrimize gelen çocukların eğitim-öğretimleri yarım kalmamalıdır. Biz Türkiye medeniyetine yakışan bir şekilde her daim onlara yardımcı olacağız. Tabi ki isteğimiz misafir kardeşlerimizin ülkelerindeki savaşların hemen bitmesi ve onlarda ülkelerinde huzur içerisi de tekrar yaşamalarıdır. Fakat bu geçiş sürecinde biz de bu çocuklarımıza örnek olması amacıyla dil eğitimi veriyoruz. Şimdiye kadar 200’ün üzerinde çocuk ve kadına Türkçe kursu verdik" şeklinde konuştu.
 

Son Güncelleme: 16.08.2016 17:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.