banner388

Tatil İstemezlerse Eğer Kararı Bozarım !

Berberler Odasının Başkanı olan Zabit Pilan, 11 sene boyunca pazar tatili uygulamasını devam ettirdiklerini, üyelerinin nerede ise hepsinin de pazar günleri tatil yapılmasından yana olduğunu belirtti. 

Tatil İstemezlerse Eğer Kararı Bozarım !

Berberler Odasının Başkanı olan Zabit Pilan, 11 sene boyunca pazar tatili uygulamasını devam ettirdiklerini, üyelerinin nerede ise hepsinin de pazar günleri tatil yapılmasından yana olduğunu belirtti. 

16 Ağustos 2016 Salı 17:15
Tatil İstemezlerse Eğer Kararı Bozarım !
İstanbul'da olan bir berber, pazar günleri çalışmak için belediyeye başvuru yaptı. Belediye izin vermediği için Danıştay'a giden dosyaya onay çıktı. Durum, bütün Türkiye’de olduğu gibi Samsunda da tartışma konusu oldu.Türkiye’de “pazar tatili” uygulamasını başlatmış olan ilk il olan ve aynı zamanda 11 yıldır Pazar gününü hafta tatili ilan eden Samsun’un Berberler Odası Başkanı Zabit Pilan, konu ile ilgili değerlendirmede bulundu. Pazar günü tatil uygulaması ile bütün Türkiye'ye örnek olduklarını vurgulayan Zabit Pilan, “Pazar gününde tatil yapılması konusu, 11 yıl önce genel kuruldan geçti ve yönetim kurulunun kararları ile hafta tatili uygulamasını aralıksız olarak yürütmekteyiz. 2016 yılının 3. ayında resmi yazı ile yapılan müracaatların sonucunda Samsun’un Valiliği’nden gelmiş olan tebligatla hafta tatili berberler için artık mecbur oldu. 3. aydan bu güne kadar belediyeler berberlere pazar günü çalışma ruhsatı vermiyorlar. Samsun’un il ve ilçelerinden berberler pazar gününü hafta tatili yaptılar. İstanbul’da yapılmış olan ve kamuoyunu çok meşgul eden konu ise berber olmayan bir kişinin, TSO’dan almış olduğu belgeyle berber dükkanı açarak, mahkemeye hafta tatilinin bozulması konusu ile ilgili dava açmış. Mahkeme de kararı bozmuş. Alınan bu karardan Samsun ve diğer illerde bulunan berberler rahatsız oldular. Dünden itibaren birçok berber beni aradı ve hafta tatilinin devam etmesini istediler. Bu konudaki mücadelemiz sonuna kadar devam edecek” dedi.


’’ÜYELERDEN ÇOĞU TATİL İSTEMEZSE KARARI BOZARIM’’
Zabit Pilan, “Bize bağlı olan 650 berber bulunmakta. 2 bine yakın olan kalfamız var. Bu arkadaşlar toplanarak yarısından 1 tane bile fazlası, ‘hafta tatili istemiyoruz, çalışmak istiyoruz’ derlerse eğer ben bu kararı bozacağım. Mahkeme kararına bakmadan bu uygulamayı sonlandıracağım. Çoğu kişi pazar günü tatil isterse eğer, o gün dükkan açana da gereken bütün cezayı yazarım. Bizim hafta tatilini bozma gibi bir lüksümüz yok. Bu uygulama devam edecek. Bizler canlı insanlar üstünde mesleğimizi icra ediyoruz. Dolayısı ile 365 gün boyunca çalışmak, insanların psikolojisini bozar. 365 gün çalışmak insan haklarına da aykırı. Bizler de birer insanız. Bizlerinde çoluk çocuğu var. Biz de tatil yapma hakkına sahibiz. 1 gün de bizler tatil yapalım çok mu? Bu konuda hakkında taviz vermeyi düşünmüyorum” diye konuştu.


’’PAZAR TATİLİ DEVAM ETSİN’’
12 sene boyunca berberlik yapan Ali Eyüpoğlu, tatil uygulamasının devamını istediğini belirterek, “11 sene boyunca bu uygulamayı devam ettiriyoruz. Pazar günü tatilinin devam etmesini istiyorum” şeklinde konuştu.



Bayramlar ve özel günlerde alınmış olunan izinlerle çalışıldığını kaydeden 25 senelik berber Asım Şahin ise, “Bizler haftanın 6 günü makineler gibi hiç durmadan çalışıyoruz. Yapmış olduğumuz iş çok riskli ve dikkat gerektiriyor. Yılın 365 günü çalışsak, işçiler açısından sıkıntı oluşur. Haftada 1 gün bile tatil yapmak bize çok iyi geliyor. Samsun’da 11 sene bu uygulamayı devam ettirdik ve mutluyuz. Berberler olarak, pazar günü haftalık tatilimiz olarak devam etsin” ifadelerini kullandı.
Son Güncelleme: 16.08.2016 17:20
Anahtar Kelimeler:
TatilBerberPaza Günü
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
cevat dursun 2016-08-17 09:28:57

Tatil devam etsin insan olduğumuzu anladık bizimde tatile ihtiyacımız var bunu kimse bozmasın.