banner388

Büyükşehirden Samsunlulara uyarı

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, tabela kirliliği ve sıvasız boyasız evler konusunda vatandaşlardan biraz daha duyarlılık ve hassasiyet beklediklerini açıkladı.

Büyükşehirden Samsunlulara uyarı

Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, tabela kirliliği ve sıvasız boyasız evler konusunda vatandaşlardan biraz daha duyarlılık ve hassasiyet beklediklerini açıkladı.

03 Mayıs 2017 Çarşamba 17:45
Büyükşehirden Samsunlulara uyarı

Samsun Haber - Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, konu hakkında şunları söyledi: "Özellikle sıvasız, boyasız evlerin yanında tabela kirliliği kentimizi olumsuz yönde etkilemekte, gelişimine gölge düşürmektedir. Büyükşehir Belediyesi olarak kentin gelişimine gölge düşüren bu tür olumsuzluklarla her zaman mücadele ederek gelişimi sürdüreceğiz. Vatandaşlarımızdan da bu konuda duyarlılık ve hassasiyet bekliyoruz. Herhangi bir cezai müeyyideye maruz kalmadan şehrimizin tanıtımını olumsuz yönde etkileyecek tüm görsel kirlilikleri el ele vererek birlikte kaldıralım. Bu şehir hepimizin. Şu anda Atatürk'ün geçtiği dönemlerde dış dokusu özelliğini yitirmiş tüm binaların cephelerini iyileştirme çalışmalarımız sürüyor. Sıvasız boyasız evleri küçük rötuşlarla o dokuya uygun hale getiriyoruz. Proje çerçevesinde tarihi köprüler, çeşmeler, hanlar, ambarların da restore edileceği çalışmada ayrıca belirli noktalara da o günlerde yer alan namazgâhlar koyuyoruz. O dönemde işleyen han ve kahveler işler hale getirilecek. Yol güzergâhında tarlada çalışanlar ve silindirleri çeken öküzler de unutulmayacak. Mal taşıyan kervanlar ve kağnı arabaları, hanların önünde yerini alacak. Samanlıklar, hanlıklar, atlı, yaylı arabaları ve deve katarları da bu nostaljiye katkı verecek"

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Samsun 2017-05-03 23:52:17

Samsun da en büyük sorun kaldırımların esnaf tarafından işgal edilmesi. Bu yetmiyormuş gibi birde işyerlerinin önlerini çeşitli mazemelerle arabalar park etmesin diye yol kenarlarını masa,sandalye,çöp kovalarıyla kapatmaları. Samsun sokaklarında yollar dar ,kaldırımlar dar birde işgal edidiği zaman yürümek işgence.Bu konuya ciddiyetle biran önceel atılamsı lazım, SAMSUNA yakışmıyor.

Avatar
Samsun 2017-05-04 00:05:23

Belediye birde sokaklarda kaldırım işgallerine ve yol kenarlarını kendilernin sanıp görsel kirlilik yapan mazemelerle kapatılmasına el atsa iyi olur.Samsuna yakışmayan durum.Bu konuda esnafların uyarılması gerekiyor.