banner388

Samsun'daki öğrenciler Canik'te toplandı

Samsun'da bulunan öğrenciler, Gelecek Vizyonum Projesi kapsamında Canik'te buluştu. Başkan Osman Genç, öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu.

Samsun'daki öğrenciler Canik'te toplandı

Samsun'da bulunan öğrenciler, Gelecek Vizyonum Projesi kapsamında Canik'te buluştu. Başkan Osman Genç, öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu.

03 Mayıs 2017 Çarşamba 17:37
Samsun'daki öğrenciler Canik'te toplandı

Canik Belediyesi ve Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığı ile düzenlenen ve 3 bin öğrencinin katılımıyla gerçekleşen Gelecek Vizyonum Projesi kapsamında, İlkadım, Bafra, Çarşamba, Terme ve 19 Mayıs'tan öğrenciler ile bir araya gelen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Bu ülkenin gençleri olarak şehrimize ve ülkemize yük olmak yerine, sorunlarına omuz vermeliyiz" ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin ufkunu açmak amacıyla Canik Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencilerin yaşadıkları şehri tanıtmak ve ufkunu genişletmek amacıyla düzenlenen "Gelecek Vizyonum" projesi kapsamında pek çok ilçeden gelen öğrenciler Canik'te Başkan Osman Genç ile buluştu. Canik Kültür Merkezi'nde gerçekleşen ve Başkan Yardımcısı Alican Usta'nın da yer aldığı programda Osman Genç, öğrencilere manevi ve milli değerlerine bağlı kalmaları tavsiyesinde bulundu ve bilgi çağını iyi anlamaları gerektiğini söyledi.

"DÜNYAYI İYİ ALGILAMALIYIZ"

Osman Genç buluştuğu öğrencilere seslenirken, "Okumak sadece ders kitaplarını okumak değildir. Okumak yaşadığınız çağı, şehri, ülkeyi tanımak, bilmek ve algılamak demektir. Artık bilginin yarıştığı bir çağda yaşıyoruz. Bu çağda mutlaka üreten olmalıyız. Aktör olmak için mutlaka tüketen değil, üreten ülke olmalıyız. Bunun için de hayali bilgiye, bilgiyi akıllı makineye dönüştürmek zorundayız. Türkiye aktör ülke olma konusunda kararını vermiştir. Ancak bunun önüne geçmek isteyenler. Bu konuda gençlerimiz gelişmeleri, ülkemizi iyi algılamak zorundadır" ifadelerine yer verdi.


"ZİHİN YAPIMIZI GELİŞTİRMELİYİZ"

Osman Genç, öğrencilere hem Samsun'un hem de Türkiye'nin sorunları karşısında duyarlı olmaları gerektiğini dile getirirken, "Biz belediye olarak şehrimize ve ülkemize yük olmuyoruz, aksine yük alıyoruz, omuz atıyoruz. Şunu unutmayın ki yük alıp, omuz atarsak şehrimiz ve ülkemiz hedefine daha hızlı ulaşır. Başarı için çalışmak çok önemlidir, ancak en önemlisi 21. yüzyılı iyi algılamak gerek. Dünyaya, ülkemize ve şehrimize ait fotoğrafı iyi okumak lazım. Bugün hayalin bilgiye, bilginin makinaya dönüştüğü 4. sanayi devrimini yaşıyoruz. Bu nedenle zihin yapımızı da 4. seviyeye çıkarmalıyız" dedi.


ÖĞRENCİLER BELEDİYEDE AĞIRLANDI


Osman Genç, Canik Kültür Merkezi'nde gerçekleşen Vizyon Sohbetleri sonrasında öğrencileri Canik Belediyesi'nde konuk etti. Başkan Genç'in makamının kapısız olması öğrencileri şaşırttı. 3 bin öğrenci, Samsun'un turistik ve tarihi yerlerini gezdikten sonra vizyonlarını genişletmek için kurumları inceledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.