banner388

Burası Şehr-i Samsun! Ölümüne Arabesk

Samsun'da bir besici kurban pazarındaki hayvanlarına sakinleştirebilmek adına arabesk müzik dinletiyor.

Burası Şehr-i Samsun! Ölümüne Arabesk

Samsun'da bir besici kurban pazarındaki hayvanlarına sakinleştirebilmek adına arabesk müzik dinletiyor.

07 Eylül 2016 Çarşamba 17:11
Burası Şehr-i Samsun! Ölümüne Arabesk

Samsun'un İlkadım ilçesi Çatalarmut Mahallesi'nde kurulan canlı hayvan pazarında 150 büyükbaş hayvanı bulunan Murat Baltalı, barınakta kurduğu ses sitemiyle kurbanlıklarına onları rahatlatabilmek adına arabesk yayını yapıyor.

Samsun'un Havza ilçesinde besicilik yapan Baltalı, babası ve kardeşleriyle çalıştıkları büyükbaş hayvan çiftliklerinde ahıra 2 adet hoparlör koyduklarını belirterek, " Yem vereceğimiz zaman müzik yayını yapıyoruz ve hayvanların bakımı bitene kadar müzik çalıyor. Ahırdan çıkınca da müziği kapatıyoruz. Yetiştirdiğimiz hayvanlar küçüklükten bu yana müzikle büyüyor, müziğe alışkınlar. Hayvanlarımız müzik eşliğinde sularını, yemlerini daha rahat yiyorlar. Kurban pazarında da aynı sistemi kurduk ve barınaktaki ses sistemi aracılığıyla kurbanlıklara arabesk müzik dinlettiyoruz. Müzik dinledikleri zaman yemek yerken yada su içerken birbirleriyle dövüşmeyip daha rahat hareket ediyorlar. Barınaktaki besiciler de sayemizde müzik dinliyor ve müşteriler geldiği zaman 'Değişikmiş, müzik dinletiyorlar, güzel uygulama' diyor. Bu durum oldukça ilgi çekiyor." dedi.

Son Güncelleme: 07.09.2016 17:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.