banner388

Başkan İshak Taşçı'dan soruşturma iddialarına yanıt

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz’ün bugün basına mail ile servis ettiği açıklamalarına cevap vererek, CHP’nin basit ve ucuz siyaset yaptığını söyledi.

Başkan İshak Taşçı'dan soruşturma iddialarına yanıt

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz’ün bugün basına mail ile servis ettiği açıklamalarına cevap vererek, CHP’nin basit ve ucuz siyaset yaptığını söyledi.

27 Temmuz 2017 Perşembe 16:56
Başkan İshak Taşçı'dan soruşturma iddialarına yanıt

Samsun HaberCHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz’ün bugün mail ile basına gönderdiği Atakum’daki arsa değer belirlemeleri ile ilgili açıklamasına cevap veren Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, emlak fahiş değerlerinde kendi kafalarına göre karar almadıklarını, komisyonda 7 kişinin bulunduğunu ve bu komisyonda da belediyeden sadece 2 kişinin olduğunu söyledi.

"ONLAR LİVANELİ’YE VERDİKLERİ 70 BİN TL’Yİ SORGULASIN"

CHP’nin basit ve ucuz siyaset yaptığını belirten Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Kadir gecesi 6-7 bin TL’ye Mısır’dan hoca getirildiğinde belediyeyi eleştiren zat, 2011 yılında 70 bin TL’ye Zülfi Livaneli’ne para ödenirken bunlar neredeydiler. Şarkıcı ve çalgıcı getirirken 70 bin TL ver, kandil gecesi 7 bin TL verildi diye buradan siyaset türet. Bu basit ve ucuz siyaset anlayışıdır” dedi.

"EMLAK FAHİŞ DEĞERLERİ KOMİSYONUNDA 7 KİŞİ OLUR, BUNU BİLMİYORLAR"

Emlak fahiş değerlerinde 7 kişilik komisyon olduğunun altını çizen Başkan Taşçı, “Komisyonda 7 kişinin olduğunu bu zat bilmiyor. O zannediyor ki, belediye kafasına göre emlak fahiş değerlerini belirliyor. Bu 4 yılda bir yapılır, 7 kişiden oluşur ve belediyeden sadece 2 kişi komisyona imza atar. Diğerleri dışarıdandır. Bunlarda muhtardır, maliyedendir, milli emlaktandır. Bu 7 kişilik komisyon neticesinden kararlar alınır. Atakum Belediyesi olarak da geçen dönem sayıştayın raporu doğrultusunda Atakum’un emlak değerleri komşu ilçelerden çok düşük olduğunu ve 2017 yılında yapılacak olan bu fahiş değeri bunun piyasa değerlerine çekilmesi noktasında bize uyarı geldi. Bunun doğrultusunda komisyonda bunu piyasa değerlerine çekti. Atakum’un emlak değeri çok yükseldiği için biz komisyona sürekli Atakum’un emlak değerlerinin daha makul olarak yapılması şeklinde sürekli telkinde bulunduk ve bunu da başardığımıza inanıyoruz. Komisyonun şuanda yapmış olduğu emlak değerlendirmesi piyasanın en az 3’de birinde, en az yarılarındadır. Bu yasal bir zorunluluktur. Yani devletin yapmış olduğu bir uygulama ve 7 kişilik komisyondan oluşuyor. Bunu Atakum Belediye Başkanı kafasına göre yapmıyor. Yani bunlar Atakum Belediye Başkanının kendi uhdesinde olan şeyler değil” diye konuştu. 

"CHP HER YIL SAVCILIĞA GİDİYOR AMA ELLERİ BOŞ DÖNÜYOR"

CHP’nin her yıl Cumhuriyet Savcılığına şikayet başvurusunda bulunduğunu ama her defasında ellerinin boş döndüğünü hatırlatan Başkan Taşçı, “Emlak istimlak olaylarında savcılığın hiçbir alakası yok. Bunlar yalan haberdir. Sadece CHP’lilerin her yıl rutin olarak yaptığı klasik muhalefet anlayışından ötürü Atakum Belediyesi’nin faaliyet raporlarını savcılığa veriyorlar Geçen yılda verdiler, ondan önceki yılda verdiler. Her zaman verdiler ama elleri boş döndüler. Her zaman Valilik ve İçişleri Bakanlığı inceledi ve şuana kadar Atakum Belediyesi’nde en ufak bir kusur bulunmadı. Bu yılda yine rutin olarak aynı şekilde veriyorlar. Ayrıca yoldan geçen bir vatandaş savcıya gitse ve ‘şu konuda ben Atakum Belediyesi’nden şikayetçiyim’ dese bile bu konuda da Valilik vatandaş için Atakum Belediyesi’ne soruşturmasını yapar. Şuana kadar CHP, Atakum Belediyesi için verdiği 3-5 tane soruşturma sonuçsuz kalmıştır. Bu yılda denemek istediler, denesinler. Ama Atakum Belediyesi’nin ne kadar şeffaf olduğunu her dönem yüzlerine vuruyoruz. Her yıl incelemelerden anlımızın akıyla çıkıyoruz ve bunların yüzlerine vuruyoruz ama bunlar akıllanmıyor. Klasik muhalefet anlayışından ötürü her yıl sürekli savcılığa gidiyorlar ama eli boş dönüyorlar. 

HABER: Gökhan İÇKİLLİ

Son Güncelleme: 01.08.2017 11:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
MİSAFİR 2017-07-27 23:14:14

İkinizin yaptığıda yanlış,Türkiye de imamım ,vaazmı yokta mısırdan getiriyorsunuz,CHP de neden samsunda bu kadar sanatçı var iken Artvinli livaneliyi getiriyor,israfffffffffff

Avatar
vtnds 2017-07-28 11:42:49

chp nin sahtekar oldugu belli,.bunlar suclarini ortmek ici boyle bi yola basvurmuslar,.cocuk bunlar yav,.vatana millete bu gune kadar ne hayir islemisler,...