banner388

Başkan Demir: Pandemi sürecinde vatandaşlarımızın her talebine koştuk

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, belediye olarak bu zorlu süreçte Samsunluların yanında olduklarını dile getirdi.

Başkan Demir: Pandemi sürecinde vatandaşlarımızın her talebine koştuk

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, belediye olarak bu zorlu süreçte Samsunluların yanında olduklarını dile getirdi.

14 Haziran 2020 Pazar 16:07
Başkan Demir: Pandemi sürecinde vatandaşlarımızın her talebine koştuk


Büyükşehir Belediyesi Çözüm Merkezi, korona virüsü sürecinde günde yaklaşık 2 bin kişinin ihtiyaç ve taleplerini alarak sonuçlandırılmasını sağladı.

Çözüm merkezinin önemli bir görev üstendiğini belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “İl sınırları içerisinde yaşayan vatandaşlarımızın, belediyeden isteği, talebi, şikayeti, önerileri ve beklentilerini yansıtması noktasında çözüm merkezi önemli bir hizmet veriyor” dedi.

Çözüm merkezi, özellikle 65 yaş ve üstüne getirilen sokağa çıkma kısıtlamalarında vatandaşların, marketten pazar ihtiyacına, eczaneden emekli maaşına kadar tüm taleplerinin yanı sıra, asfalt sorunu, bahçe sulama, ilaçlama, sokak hayvanlarının bakımı ve beslenmesi, ağaçların budanması ve bir yerden başka bir yere götürülmelerine kadar her türlü talebi alıp ilgili birimlere yönlendirerek vatandaşların sorunlarına çare buldu.

"TALEPLER YÜZDE 30 ARTTI

Geçen yıla göre bu süreçte çağrıların yüzde 300 arttığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, çözüm merkezine gelen çağrılara en hızlı şekilde yanıt verildiğini dile getirdi. Belediyenin 7/24 vatandaşın hizmetinde olduğunu kaydeden Başkan Demir, “Salgın sürecinde günde ortalama 2 bin çağrıya yanıt veren çözüm merkezi, belediyemizin en önemli birimlerinden biri. Halkla ilişkiler noktasında önemli bir görev üstleniyorlar. Bu süreçte sadece yol, asfalt talebi veya dere ilaçlama gibi taleplerin yanı sıra, sokağa çıkma kısıtlaması bulunan vatandaşlarımızın her ihtiyaç ve talebine koştuk” diye konuştu.

140 BİN ÇAĞRIYA YANIT VERİLDİ

Demir: “Eğer sorun belediyemizle ilgili değilse, ilgili kamu kurumuna sorunu biz bildiriyoruz. Çözüm merkezindeki arkadaşlarımızın görevi burada bitmiyor. 8 gün sonra talepte bulunan vatandaşımızı arayıp, sorununun çözülüp çözülmediğini sorguluyoruz. Çözüm merkezimiz 70 günde yaklaşık 140 bin çağrıya yanıt verip vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm aradı. Çözüm merkezi, tüm belediyecilik hizmetlerini tek bir çatı altında toplayan önemli bir birimdir. İl sınırları içerisinde yaşayan herkesin, belediyeden isteği, talebi, şikayeti, önerileri ve beklentilerini yansıtması noktasında çözüm merkezi önemli bir hizmet veriyor. Vatandaşlarımız, bu süreçte her türlü iletişim kanalından belediyeye anında ulaşabiliyor. Gelen çağrılara ilişkin belediyenin yetki ve sorumluluk alanıyla ilgili tüm sorunlar çözüme kavuşturulmuştur. Diğer başvuruların bir kısmı ise başka kurumların uhdesinde olduğu için yönlendirme yapılmıştır. Çözüm merkezimizin bu çalışmasına yönelik halkımızın olumlu yöndeki dönüşleri de bizleri memnun etmektedir.” dedi.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
KoÇaVaLı... 2020-06-14 20:37:45

Hep yalan!!
Ben büyükşehir belediyesinden yardım kolisi veya nakit yardımı talep ettim.Bana vermediler.Hemde niye biliyormusunuz?1000 tl nakit yardımı aldığım için.1000 tl'yi verdiler sandılarki o parayla aylarca idare edeceğiz.2 çocuğum var ve evim kira.Bu süreçte işimden oldum.Hiçbir gelirimizde yoktu.Verdikleri 1000 tl para 4 aydır önümüze çıkarıyorlar.Cimer'ede yazdım heryere yazdım verdikleri cevap "sen 1000 tl aldın sana yardım yok"...Büyükşehir belediyesinden kime ne hayır veldiki bana gelsin...