banner388

Bafralı girişimciler sertifikalarını aldı

Samsun'un Bafra ilçesinde girişimci adayları sertifikalarını Vali Kaymak ve Başkan Yılmaz'dan aldı.

Bafralı girişimciler sertifikalarını aldı

Samsun'un Bafra ilçesinde girişimci adayları sertifikalarını Vali Kaymak ve Başkan Yılmaz'dan aldı.

14 Şubat 2018 Çarşamba 16:34
Bafralı girişimciler sertifikalarını aldı

Samsun haber - Bafra İŞKUR Hizmet Merkezi tarafından yapışan Girişimcilik Eğitim Kursu tamamlandı. Kursa katılan kursiyerlere Bafra Ziraat Odasında belge töreniyla sertifikaları verildi. Düzenlenen sertifika töreninde Bafra İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürü Yakup Ergenlik, bilgilendirme yaptı.

Ergenlik yaptığı konuşmada, "Kursa katılan kursiyerlere işlerini kurmaları için İŞKUR tarafından bayanlara ve engellilere 50 şer bin, eski hükümlülere 27’şer bin lira hibe verilecek. Ayrıca KOSGEB tarafından da kendi işini açan kursiyerlere 50’şer bin lira hibe, makine ekipman için de 100 bin lira faizsiz kredi desteği sağlanacak" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Bu sertifikaları alalımda bir kenara koyalım demeyin. Hayat mücadele etmektir” dedi. Türkiye’nin Suriye’de büyük bir mücadele verdiğini belirten Yılmaz, “Hainlerin hemen güneyimizde devlet kurmaya yönelik girişimlerini kırıp, orada mücadele eden silahlı kuvvetlerimizin kahramanlarını buradan şükranla ve minnetle anmak istiyorum. Şehitlerimize de rahmet diliyorum” diye konuştu.

Samsun Valisi Osman Kaymak ise, "Artık Türkiye’de bir iş yapmak için belge isteniyor. O belgeleye bağlı olarak eğitimden sonra ilgili kurumlardan krediye başvuracaksınız ve iş yapacaksınız. Hanımefendiler de evlerinde oturmayla yetinmeyip daha çok üretmek, daha çok kazanmak için böyle bir programa katıldıkları için kendilerini tebrik ediyorum. Bafra ve Çarşamba Ovaları Türkiye’nin gıda merkezlerinden biri. Ama biz bu ovaların hakkını tam olarak veriyor muyuz, buradan tam olarak yararlanabiliyor muyuz? Samsun potansiyelini daha iyi kullanmalıdır. Var olan potansiyeli kullanmanız halinde daha çok üreteceğiz, daha çok evlerimize para girecek ve Türkiye daha çok üretmede de daha güçlü olacak" şeklinde ifade etti.

Törende yapılan konuşmaların ardından 47 kursiyere protokol tarafından sertifikaları verildi. Programa katılan Düzköy Muhtarı Mehmet Ekiz'in başındaki fötr şapkayı alan Samsun Valisi Osman Kaymak kendisi takarak gazetecilere poz verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.