banner388

Samsun'da gazi ve şehit yakınları için flaş karar

Samsun Büyükşehir Belediyesi Şubat Ayı Meclis Kapanış Toplantısında gaziler ve şehit yakınları için önemli bir karar alındı.

Samsun'da gazi ve şehit yakınları için flaş karar

Samsun Büyükşehir Belediyesi Şubat Ayı Meclis Kapanış Toplantısında gaziler ve şehit yakınları için önemli bir karar alındı.

14 Şubat 2018 Çarşamba 16:42
Samsun'da gazi ve şehit yakınları için flaş karar

Samsun Büyükşehir Belediyesi Şubat Ayı Meclis Kapanış Toplantısı, Meclis Toplantı Salonunda Meclis Başkan Vekili Turan Çakır başkanlığında toplantı. Mecliste gaziler ile eşleri ve şehit yakınları için önemli bir karar alındı. Alınan karar göre şehit yakınları ve gaziler ile eşleri, belediyenin sosyal tesislerdeki tüm hizmetlerden yüzde 40 indirimle faydalanabilecek.

Ayrıca gazi ve şehidin eşi vefat ettiğinde eşlerden mezar yeri ücreti alınmayacak. Şehir dışı cenaze nakilleri de THY ile yapılan protokol gereğince havayolu ile gerçekleştirilecek.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, şehit ve gazilerin hayat standartlarını daha iyi bir noktaya getirmek için çalıştıklarını belirterek, "Bu gündem maddesini Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz, gündemimize taşıdı. Çok önemli bir madde. Çok kritik bir dönemden geçiyor. Bu bir savaş değil. Karşımızda devlet yok. Görünürde bir devlet yok karşımızda ama emperyalist güçlerin tamamı ülkemizin güneyinde mini mini devletler oluşturma çabası içerisinde. Ülkemizin tamamı bu oluşumu ortadan kaldırmak için silahlı kuvvetlerimizi destek vererek, bu oluşumun olmasını engelleyecekler. Bu hassas dönemde terör örgütleriyle girilen mücadelede şehit olan ya da gazi olan vatandaşlarımızın yakınları ve kendilerinin normal hayatta hayat standartlarını yükseltmek için biz de Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak belediyenin işlettiği tesislerden daha fazla faydalanmalarını sağlamak istiyoruz. Bunun için de şehit yakınlarına ve gazilere indirim yapmak istiyoruz. Bu teklif komisyondan da oy birliği ile geçti. Şehitlerimize ve gazilerimize borcumuzu ödeyemeyiz ama bir nebze de olsun onları rahatlatmak için böyle bir karar aldık" ifadelerini kullandı.

Turan Çakır, karar sonrasında yaptığı konuşmasında, "Canlarını ve kanlarını ülkemiz için feda etmiş olan şehitlerimizin ve vatan için yaralanmış gazilerimizin acılarına ortak olmak adına şehit eşleri, anne, baba ve çocukları ile gaziler ve eşlerinin Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesislerinin tüm hizmetlerinden yüzde 40 indirim ile faydalanmalarını oylarınıza sunuyorum. Gazilerimiz, çocuklarıyla birlikte gittiğinde çocuklarında da aynı indirim geçerli olacak" dedi. 

Teklif, oy birliği ile meclisten geçerek karara bağlandı. Bir sonraki meclis toplantısının ise 8 Mart tarihinde gerçekleştirileceği belirtildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.