banner388

Bafra’da Orman Haftası kutlandı

Samsun’un Bafra ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Orman Haftası nedeniyle kutlama yapıldı.

Bafra’da Orman Haftası kutlandı

Samsun’un Bafra ilçesinde Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Orman Haftası nedeniyle kutlama yapıldı.

28 Mart 2018 Çarşamba 14:15
Bafra’da Orman Haftası kutlandı

Samsun haber - Bafra Orman İşletme Müdürlüğü, Orman Haftasını nedeniyle görkemli bir kutlama yaptı. 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orhan Haftası nedeniyle Bafra Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen kutlamaya, Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Bafra Cumhuriyet Başsavcısı Turgut Türkmen, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Amasya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Şakir Güneri ,Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Göksel Başar ve bir çok kurum ve kuruluş temsilcisi katılım sağladı.

Etkinlikte saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunurken açılış konuşmasını Bafra Orman İşletme Müdürü Sayın Ercüment Sarıca yaptı. 

“ORMAN HAFTASI HASSAS ŞEKİLDE KUTLANMALI”

Bafra Orman İşletme Müdürü Ercüment Sarıca yaptığı konuşmada, “Ülkemizde 21 Mart, Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftasının başlangıcı olarak, 1975 yılından beri kutlanmaktadır. Son zamanlarda, Küresel ısınma ve iklim değişikliğine dikkat çekmek için Orman Haftası daha hassas bir şekilde kutlanmaktadır. Biz, orman teşkilatı olarak, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan ağaçlandırma seferberliği ile 2023 ormancılık hedeflerine “Milletimizle Birlikte Daha Yeşil Türkiye” sloganıyla emin adımlarla ilerliyoruz. Bu bağlamda, mevcut ormanlarımızın muhafazası ve geliştirilerek sürdürülebilirliği için Orman Genel Müdürlüğü teşkilatına ve de tüm vatandaşlarımıza, gelecek nesillerin bekası için daha büyük sorumluluklar düşmektedir” dedi.

BİR ÇOK FAYDASI VAR

Orman ürünlerinin bir çok faydası olduğunu belirten Sarıca, “Orman ve Su İşleri Bakanlığımız ve Orman Genel Müdürlüğümüz gibi, bizler de, Bafra Orman İşletme Müdürlüğü olarak; Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında üzerimize düşen sorumluluğu layığı ile yapmaktan kaçınmıyoruz. Ağaç, bitki, yaban hayvanı, toprak ve su gibi varlıkların bir arada oluşturduğu ormanlarımız fonksiyonel alanlar olup kent içlerinde; gürültü önleyici, gölge oluşturucu, rekreasyon alanı, estetik sağlayıcı gibi yararlar sağlarken kırsal alanlarda; sel ve taşkın önleyici, su rejimini düzenleyici, erozyon ve heyelan önleyici, odun dışı orman ürünleri ile gelir getirici gibi bir çok fayda ile varlığını sürdürmektedir” diye konuştu.


Müdür Sarıca, “Topluma bu denli fayda sağlayan ormanlarımızı oluşturan ağaçlar, kentlerde de yoğun olarak yerini almalıdır. Etkinlik düzenlediğimiz bu eğitim kurumumuzda fidanları toprakla buluşturarak ağaçlandırmış olacağız. Mutluluk verici ve hayırlı bir iş olan fidan dikim etkinliğine katılan herkesin Orman Haftasını kutlar, fidan ve ağaçların, büyük küçük demeden korunduğu bir yaşam dilerim.” İfadelerine yer verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.