banner388

Bafra nokuluna mahreç işareti

Samsun'un önde gelen lezzetleri arasında yer alan Bafra nokuluna mahreç verildi.

Bafra nokuluna mahreç işareti

Samsun'un önde gelen lezzetleri arasında yer alan Bafra nokuluna mahreç verildi.

08 Kasım 2017 Çarşamba 18:19
Bafra nokuluna mahreç işareti

Samsun Haber - Samsun Büyükşehir Belediyesi, Bafra nokulu için mahreç işareti aldı. Samsun'un öne çıkan lezzetleri ve yöresel ürünlerinin tanıtımı için çalışmalar sürüyor. Bafra nokulu, Bafra ve Terme pidesi, Bafra zembili, Samsun kaz tiridi ve Samsun simidi mahreç alan ürünler oldu.
 

Hazerfen Medikal Samsun Projesi tanıtım toplantısında Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan tarafından Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır’ a coğrafi işaret belgesi takdim edildi.


MAHREÇ İŞARETİ NEDİR?

Coğrafi sınırları belirlenmiş bir yöre, alan veya bölgeden kaynaklanan bir ürünün belirgin bir niteliği, ünü veya diğer özellikleri itibariyle bu yöre, alan veya bölge ile özdeşleşmiş olan ve üretimi, işlenmesi veya diğer işlemlerinden en az birinin belirlenmiş yöre, alan veya bölge sınırları içinde yapılan ürüne mahreç işareti denir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
KAAN TÜRK 2017-11-09 09:18:08

Samsun un tanıtımı için önemli gelişmeler bunlar.