banner388

Aydınlık Gazetesi o habere tekzip yayınladı

Aydınlık Gazetesi geçtiğimiz aylarda manşetten yayınladığı "Adil Öksüz AKP'li vekilin aracıyla kaçtı" haberi için tekzip yayınladı.

Aydınlık Gazetesi o habere tekzip yayınladı

Aydınlık Gazetesi geçtiğimiz aylarda manşetten yayınladığı "Adil Öksüz AKP'li vekilin aracıyla kaçtı" haberi için tekzip yayınladı.

29 Mayıs 2017 Pazartesi 13:53
Aydınlık Gazetesi o habere tekzip yayınladı

Samsun haber - Aydınlık Gazetesi geçtimiz aylarda hiçbir delil sunmadan yaptığı "Adil Öksüz AKP'li vekilin aracıyla kaçtı" haberinde AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş'a ve İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'a iftara atmıştı. Aydınlık gazetesi bugünki sayısında asılsız haber için tekzip yayınladı.

Aydınlık Gazetesi "Adil Öksüz AKP'li vekilin aracıyla kaçtı" haberi için yayınladığı tekzipte, "Aydınlık gazetesinin 29 Mayıs tarihi gazete de 8. sayfada yer alan düzeltme ve yanıt metninde şu ifadelere yer verildi: " 26 Mart 2017 tarihli Aydınlık Gazetesinde mandeştten verilen "ADİL ÖKSÜZ AKP'Lİ VEKİLİN ARACIYLA KAÇTI" Başlıklı ve Masum Gök imzalı yazıdaki müvekkil ile ilgili iddiaların tamamı asılsızdır.

Yazı içeriği itibariyle baştan sona kurgu ve gerçek dışı olmakla birlikte ne müvekkil firari Adil Öksüz'ü tanımamakta ne de iddia edildiği gibi aracıyla O'nu Samsun'a ulaştırmıştır.

Habere dayanak gösterilen Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı ; 26 . 03.2017 tarihinde yapmış olduğu basın açıklamasında, gazete de yer alan haberdeki "Adil Öksüz'ün Samsun'dan yurt dışına kaçtığı bu kaçışa Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ile Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un yardım ettikleri yine Erdoğan Tok'un başsavcılığımızla ifadesinin alındığı, mobese görüntülerinin bulunduğu" şeklindeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır. 

Cumhuriyet Başsavcılığımızca doğrudan veya başka yer Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatı ile Adil Öksüz isimli darbe teşebbüsüne iştirak ve FETÖ/PYD terör örgütü üyeliği suçlarının şüphelisi olan şahsı olası yurt dışına kaçması ile ilgili bir soruşturma yapılmadığı gibi, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un ifadesinin alınması da söz konusu değildir. Bu konuda başsavcılığımızca yapılmış adli bir işlem yoktur, mobese kaydı ve buna dair bir görüntüde bulunmamaktadır" beyanı ile haberi ve içeriğini yalanlamıştır.

Sorumlu ve tarafsız gazetecilik anlayışı gereği bu düzeltme metni yasaya uygun biçimde yayınlayacağınız düşüncesi ile. 

Fuat KÖKTAŞ" metni yer aldı.

Son Güncelleme: 13.07.2017 16:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.