banner388

SGK'ya borcu olanlar dikkat!

Devlet kamuya olan borçlar konusunda yeni bir düzenlemey gidiyor.

SGK'ya borcu olanlar dikkat!

Devlet kamuya olan borçlar konusunda yeni bir düzenlemey gidiyor.

29 Mayıs 2017 Pazartesi 13:59
SGK'ya borcu olanlar dikkat!

Hükümet bir çok borca yeni düzenleme getiriyor. Söz konusu düzenleme ile kamuya olan borç yükünde hafifleme sağlanılması amaçlanıyor.

30 Haziran tarihine dikkat

Sosyal Güvenlik Kurumu'na olan borçlarla ilgili yeni gelişme Cumartesi günü resmi gazetede yayınlanarak yürülüğe girdi. SGK'ya borcu olan vatandaşlar yani bağkur prim borçları, işsizlik prim borçları gibi yeni düzenleme bir çok borcu kapsıyor. Bu yapılandırmadan faydalanmak isteyenlerin ise 30 Haziran tarihine kadar SGK'ya başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Söz konusu düzenlemede yapılandırılacak borçlar kıstasında  Mart yı öncesine ait SGK borçlarını içeren yapılandırmada ilk taksidin 31 Ağustos zamanına kadar ödenmemesi durumunda isteğe bağlı sigorta primi-topluluk sigortası prim borçları, SGK'ca takip edilen damga vergisi-özel işlem vergisi-eğitime katkı payı borçları, 4/a 4/b 4/c kapsamında sigorta primi-emekli keseneği işsizlik sigortası primi ve sosyal devlet destekli prim borçlarını ve Bağkurluların sosyal destek prim borçlarını kapsıyor.

Kaynak:Gazetevatan/Funda Korkmaz

Son Güncelleme: 29.05.2017 14:00
Anahtar Kelimeler:
BorçSgk
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.