banner388

Atakum Meclisi'nde gergin anlar

Atakum Belediyesi Meclisinin bugün gerçekleştirilen aylık olağan toplantısın Atakum Belediyesi Başkanı İshak Taşçı ile CHP’li meclis üyeleri arasında yaşanan tartışma damga vurdu.

Atakum Meclisi'nde gergin anlar

Atakum Belediyesi Meclisinin bugün gerçekleştirilen aylık olağan toplantısın Atakum Belediyesi Başkanı İshak Taşçı ile CHP’li meclis üyeleri arasında yaşanan tartışma damga vurdu.

01 Kasım 2017 Çarşamba 17:23

Samsun Haber -  Atakum Belediye Meclisinin bugün gerçekleştirilen aylık olağan toplantısına Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ile CHP Meclis Üyesi Hasan İpek arasındaki yaşanan tartışma damga vurdu.

Atakum Belediye Meclisi 2017 yılı Kasım ayı 22. Birleşimi 1. Oturumu belediye hizmet binasında Başkan Taşçı’nın başkanlığında gerçekleşti.

Gündem maddelerin oylanmasının ardından konuşan Atakum Belediyesi Başkanı İshak Taşçı, isim vermeden Belediye Meclis Üyesinin sosyal medyada yaptığı bir paylaşımı ve altına gelen yorumları eleştirdi.

CHP Meclis Üyesi Hasan İpek’in Atakum Belediyesinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Atatürk posteri ve Türk bayrağı asmadığını iddia ederek sosyal paylaşım sitesinden paylaşmıştı. Başkan Taşçı, İpek’in paylaşımına tepki göstererek, Atatürk posterinin ve Türk bayrağının bayramdan bir gün önce asıldığını, bayram günü rüzgarın sert esmesinden dolayı posterin ters döndüğünü ve bayrak ile Atatürk posterini zamanında düzeltmeyen belediye görevlisine de soruşturma açtığını söyledi.

İpek: “Milliyetçiliğimi Kimsenin Test Etmesine Gerek Yok”

Bahsi geçen paylaşım hakkında söz alan CHP’li Hasan İpek, “Sayın Başkanın bahsettiği arkadaş benim. Benim milliyetçiliğimi kimsenin test etmesine gerek yoktur. Benim hayatım Güneydoğu’da geçti. Bunu özellikle ifade edeyim. Ben bu fotoğrafı neden paylaştığımı açıklayayım. O gün saat 12’de bana telefon geldi. ‘Bayrak yok, niye ilgilenmiyorsunuz?’ dedi arkadaşlarım. Bunun üzerine ben arabamla belediyenin karşına geldim. Fotoğrafta da görmüşsünüzdür; ne Türk Bayrağı ne de Atatürk posteri vardı. Fotoğrafı çektim ve gittim. 3-4 saat sonra geldim baktım yine yoktu. Saat 18:30’da başka bir arkadaşım arayarak bayrağın olmadığını söyledi ve belediyeye giderek kapıdaki güvenlik görevlisine sorduğunu, görevlinin ise ‘bilmiyorum’ gibi bir ifade kullandığını söyledi. Ben de bunun üzerine paylaştım. Paylaşımımda herhangi bir hakaret yoktur. Daha sonra bir önceki gün bayrağın olduğunu öğrendim. Demek ki; ters bir olay yoktu. Birileri başkanı yıpratmak için indirmiş de olabilir, bilmiyorum. Bunu soruşturmak Başkanın inisiyatifindedir” dedi.

Taşçı, Küfürlü Yorum Yapanlara Dava Açacak

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın bir gün öncesinden itibaren yoğun bir programla Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katıldığından bahseden İshak Taşçı, “Ne yazık ki o günkü rüzgarın azizliğinden bayrak ve poster ters dönmüş. Bu meclisteki bir arkadaşımız o fotoğrafı çekerek Atakum Belediyesi ‘cumhuriyet karşıtıymış’ gibi göstererek kendi sosyal medyasından bu fotoğrafı paylaştırdı. Biz isterdik ki; bu meclis üyesi arkadaşımız bize veya özel kalemimize ulaşıp ‘Ben bayrak veya Atatürk posteri göremedim’ deseydi. Bu arkadaşımız kendi sosyal medyasında paylaşım yaparak Atakum Belediyesi’ni ve bizleri cumhuriyet karşıtı gösterip ve ne yazık ki Atakum Belediyesi’ne ve başkanına ağzına alınmayacak küfürler yapan vatandaşların yorumları silmedi ve yorumlara tepki vermedi. Ne yazık böyle aciz insanlarla Atakum Belediyesi’ni yönetiyoruz” diye konuştu.

Tartışmaya neden olan paylaşıma küfürlü yorum yapan vatandaşlara dava açacağını da sözlerine ekleyen Başkan Taşçı, “Şundan emin olabilirsiniz; bu fitneyi fesatı oluşturan arkadaş ve bu fitnenin altında olumsuz yorum yapan vatandaşlar hakkında Atakum Belediyesi maddi ve manevi bütün yasal gereklikleri yerine getirecektir” şeklinde konuştu.

Taşçı: “Sizi Kutlamalarda Göremedik!”

Başkan Taşçı konuşmasının ardından İpek ile karşılıklı olarak sözlü diyaloğa girdi. İpek, “Hayatım boyunca Güneydoğu’da terörle mücadele etmiş bir arkadaşınızım” ifadelerini kullanması üzerine araya giren Başkan Taşçı “Ama sizi Cumhuriyet kutlamalarında göremedik. Böyle sözde olmuyor” diye cevap verdi. İpek’in Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine çocuğunun etkinliğinden dolayı katılamadığını belirtmesine üzerine tekrar araya giren Taşçı, “Benim çocuğumun etkinliği vardı ama ben katıldım” şeklinde konuştu.

Haber: Yasir BABA

Kamera: Furkan KOÇ

Son Güncelleme: 01.11.2017 18:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kubilay türkyılmaz 2017-11-02 13:48:03

hiç şaşırmadım. nedense hep bir bahane buluyorlar. bunların atatürk ve cumhuriyet düşmanı olduğunu çok iyi biliyoruz. unutmadık enteresan kıyafeti ile saraya davet edilen sözde tarihçi atatürk düşmanı şaklabanları.

Avatar
TAN 2017-11-01 19:44:48

ÖKÜZÜN ALTINDA BUZAĞI ARIYORLAR.TABİRİ CAİZSE.ÇAMUR ATARAK
MEDENİCE OLSUN MUALİFLİĞİNİZ

Avatar
ÇETİN ÇETİN 2017-11-02 13:02:02

Sayın chp'li zat.. samimi değilsin..isteseydin o bayrak oraya beş dakika içinde asılırdı..yetkili birisi ile irtibat kurman yeterli idi..senin amacın üzüm toplamak değil..bağcıyı hırpalamak..bırak bu işleri..bayrak ve Atatürk kim..sen kim..bayrağa ve Atatürk'e çok uzaksın çok..bunu yedi düvel bilmekte..samsun halkı da iyi bilmekte....

Avatar
atilla han 2017-11-03 08:55:07

eyyyyy akp liler açıkça söyleyin cumhuriyet ve atatürk düşmanı olduğunuzu. bu kadar zorlamayın kedinizi, medenice söyleyin. artık zorlanıyorsunuz her bayramda nasıl bir bahane bulacağınızı.sırf atatürk düşmanı diye çakma tarihçilerin 20 yıllık fetöcü geçmişini görmezlikten geldiniz. sonra iş zıvanadan çıktı çakma tarihçiyi hapse attınız.o zaman bu adam fetocu dediğinde chp yerden yere vurmuştunuz chp yi.Ama chp yine haklı çıktı.siz ise kandırıldınız.

Avatar
can 2017-11-02 13:42:40

BAYRAK,VATAN,MİLLET SEVGİSİ TEK CHP NİN TEKELİNDE SANKİ BAŞKA KİM
SEDE YOKMU ACABA.UCUZ SİYASETLER BUNLAR BIRAKIN ARTIK.

Avatar
bilge 2017-11-03 00:03:21

yukaridaki yoruma katiliyorm.bir konunun arastırilmadan paylaşılmasini doğru bulmuyorm.