banner388

Yıl sonu enflasyon beklentisi yükseldi

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, yıl sonu enflasyon beklentisini yüzde 8.7'den yüzde 9.8'e yükseltti.

Yıl sonu enflasyon beklentisi yükseldi

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, yıl sonu enflasyon beklentisini yüzde 8.7'den yüzde 9.8'e yükseltti.

01 Kasım 2017 Çarşamba 17:53
Yıl sonu enflasyon beklentisi yükseldi

Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 8.7'den yüzde 9.8'e yükseltti. TCMB Başkanı Murat Çetinkaya, "Enflasyonun 2017 yıl sonunda yüzde 9.8 olarak gerçekleşeceğini; 2018 yıl sonunda yüzde 7'ye, 2019 yıl sonunda ise yüzde 6'ya geriledikten sonra orta vadede yüzde 5 düzeyinde istikrar kazanacağını öngörüyoruz" dedi.


Çetinkaya enflasyon rakamları ile ilgili yaptığı konuşmada, "Merkez Bankası fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki bütün araçları kullanmaya devam edecek. Önümüzdeki aylarda enflasyon tek haneye düştüğünde para politikasının etkileri daha net görülecektir. Aralık ayında enflasyonda düşüş sürecinin başlamasını bekliyoruz. Enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme ve hedeflerle uyum sağlanana kadar para politikasındaki sıkı duruş kararlılıkla sürdürülecektir. Önümüzdeki aylarda enflasyon tek haneye düştüğünde para politikasının etkileri daha net görülecektir" ifadelerini kullandı.


Yıl sonu enflasyon beklentisinin yükseltilmesi ile birlikte dolar ve euroda artışa geçti.

Anahtar Kelimeler:
Merkez BankasıEnflasyon
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.