banner388
banner390
banner410
banner408

Atakum'da ilk ders zili öncesi denetim

Atakum Belediyesi hijyen timleri, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde kent genelindeki okulları dezenfekte etti.

banner269

Atakum'da ilk ders zili öncesi denetim

Atakum Belediyesi hijyen timleri, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde kent genelindeki okulları dezenfekte etti.

20 Eylül 2020 Pazar 16:10
Atakum'da ilk ders zili öncesi denetim

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Ağustos’ta başlattığı uzaktan eğitim sürecinin ardından birinci sınıflar için 21 Eylül’de değerlendirme amacıyla üç haftalık yüz yüze eğitime geçilmesini kararlaştırdı.
Alınan kararın ardından tüm Türkiye ile birlikte öğrenciler için ilk ders zilinin çalacağı Atakum’da yeni eğitim-öğretim yılı için hazırlıklara başlayan Atakum Belediyesi, talep eden okullarda dezenfeksiyon işlemi gerçekleştirdi. Atakumlu öğrencileri, korona virüsü salgınına karşı korumak için ilçedeki okul yönetimleri ile tek tek iletişime geçen ekipler, talepte bulunan okullar için bir çalışma programı hazırladı.


Dünyanın ve Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini hatırlatan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Sağlığımızı, yaşamımızı tehdit eden korona virüs pandemisi nedeniyle olumsuz bir dönem yaşıyoruz. Maalesef öğrencilerimiz geçen mart ayından itibaren okullarından uzak kaldı. Bilgisayarların, tabletlerin ve televizyonların başında öğretmenleri ile bir araya geldi. Şimdi Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı 21 Eylül’de birinci sınıflar için değerlendirme amaçlı üç haftalık yüz yüze eğitim kararı aldı. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz bu kararın ardından Atakum’daki tüm okul yönetimleri ile tek tek iletişime geçti. Hijyen timlerimiz, talep eden okullarda kapsamlı dezenfeksiyon çalışmaları gerçekleştirdi” dedi.

"GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTILAR"

Başkan Deveci: “Ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz çocukların, gençlerin sağlığı bizim için çok önemli. Salgın riskine karşı önlem alınması noktasında Atakum Belediyesi bugüne dek tüm imkanlarını seferber etti. Sürecin ilk gününden itibaren yaşamlarını riske atarak sahada olan tüm çalışma arkadaşlarıma hemşehrilerim adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Gece - gündüz, hafta içi - hafta sonu demeden aralıksız çalıştılar. Bu zorlu süreci atlatana kadar da Atakum Belediyesi tüm ekipleri ile birlikte sahada olmaya devam edecek. 21 Eylül’de sınıflarda olacak, öğretmenleri ile bir araya gelecek olan öğrencilerimize eğitim yaşamlarında başarılar diliyorum. Tüm hemşehrilerime maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymaları yönündeki çağrımı bir kez daha yineliyorum. Eğer bizler kontrollü sosyal hayat dönemi kurallarına uyarsak virüsün yayılımını azaltabiliriz, sağlığımızı koruyabiliriz.” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.