banner388
banner390
banner410
banner408

Atakum Belediyesi vatandaşın eli ayağı oldu

Atakum Belediyesi, sokağa çıkamayan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Belediye, ilk 15 günde 200 vatandaşın ihtiyacını karşıladı.

banner269

Atakum Belediyesi vatandaşın eli ayağı oldu

Atakum Belediyesi, sokağa çıkamayan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Belediye, ilk 15 günde 200 vatandaşın ihtiyacını karşıladı.

01 Nisan 2020 Çarşamba 21:46
Atakum Belediyesi vatandaşın eli ayağı oldu

Koronavirüs salgını nedeniyle evlerinde kendilerini izole eden dezavantajlı vatandaşların yardımına Atakum Belediyesi koştu. WhatsApp Dayanışma Hattı ile kapıda ödemeli alışveriş desteği sunan Atakum Belediyesi ekipleri ve Atakum Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri, uygulamanın ilk 15 gününde yaklaşık 200 vatandaşın ihtiyaçlarını karşıladı.

200 VATANDAŞA YARDIM ELİ UZATILDI

Belediyenin 18 Mart’ta kullanıma açtığı, evlerinden çıkamayan dezavantajlı bireylere hizmet veren WhatsApp Sipariş hattı bugün itibariyle 15 günü doldurdu.Dezavantajlı  200  vatandaşın yardımına koşan Atakum Belediyesi, çalışmalarına devam ediyor.


Uygulama hakkında bilgi veren Atakum Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Ecem Üner, “Korona virüsü salgını nedeniyle kendilerini evlerinde izole eden yaşlı, hamile ve engelli yurttaşlarımıza destek olmak istedik. Belediye Başkanımız Av. Cemil Deveci’nin desteğiyle başlayan uygulama Türkiye’deki yerel yönetimler arasında bir ilk oldu. Birkaç gün içinde ülkenin dört bir yanında benzer çalışmalar yapıldığını görmek, gönüllüler olarak zor durumdaki insanların yaşamına dokunabilmek bizi mutlu ediyor. Yaklaşık 350 kilometrekarelik bir alana yayılan Atakum’da kırsal ve kentsel mahallelerimizdeki tüm dezavantajlı bireylere ulaşmaya çalışıyoruz. Evlerinden çıkamayan yurttaşlar, 0552 963 02 30 numaralı WhatsApp hattından bize ulaşıyor. İhtiyaç duydukları ürünlerden sipariş listesi oluşturuyoruz. Gönüllü ekiplerimiz alışverişi yapıp, kapıda ödeme seçeneği ile tutanak karşılığında adreslerine teslim ediyor. 21 Mart’ta İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgenin ardından oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu ile koordine şekilde çalışmalarımıza devam ediyoruz. 12 kişilik bir ekiple salgın süreci boyunca Atakumlularla dayanışmamızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

BAĞIŞLAR 400 AİLEYE ULAŞTI



Hayırseverlerin bağışları 400 haneye ulaştı.
Atakum Belediyesi’ne bağlı ekipler, koronavirüsü salgını ile mücadele sürecine yönelik çalışmalarını sahada da sürdürüyor.

Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’nin Samsunlu hayırseverlere yaptığı çağrının ardından Deveci'nin çağrısına kayıtsız kalmayan yardımseverler, gıda ve hijyen ürünleri yardımında bulundu. 400 dayanışma kolisini ihtiyaç sahibi Atakumluların adreslerine ulaştıran ekipler, hayırseverlerin bağışlamak istedikleri ürünleri de tutanak karşılığında toplamaya devam ediyor.

DEZENFEKTE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

 Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı hijyen timi, toplum sağlığının korunması için ilçede cadde, sokak, çocuk parkı, ibadethane ve semt pazarlarında dezenfeksiyon çalışmaları yürütüyor.
İlçedeki gıda işletmeleri ve semt pazarlarında da denetimler gerçekleştiren Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, korona virüse karşı alınması gereken önlemleri anlatan broşürler ile yurttaşları bilgilendiriyor.

Son Güncelleme: 01.04.2020 22:05
Anahtar Kelimeler:
AtakumSamsunSamsunhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.