banner388
banner390
banner410
banner408

Tramvay yolcularının ateşi ölçüldü

Samsun'da Koronavirüs önlemleri kapsamında, sağlık görevlileri tarafından tramvayı kullanan yolcuların ateşleri ölçüldü.

banner269

Tramvay yolcularının ateşi ölçüldü

Samsun'da Koronavirüs önlemleri kapsamında, sağlık görevlileri tarafından tramvayı kullanan yolcuların ateşleri ölçüldü.

01 Nisan 2020 Çarşamba 22:33
Tramvay yolcularının ateşi ölçüldü

ATEŞİ YÜKSEK OLANLARA GEÇİŞ YOK

SAMULAŞ Genel Müdürü Tamgacı, tramvay istasyonlarında hem güvenlik görevlilerinin hem de yolcuların tramvaya binerken ateşlerinin ölçüldüğünü belirterek ateşi normalin üzerinde olan vatandaşların geçişine izin verilmeyeceğini ve hastaneye sevk edileceklerini açıkladı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun halkının sağlığını korumak için önlemleri arttırmaya devam ediyor. SAMULAŞ, tramvay ve otobüslerin koltuklarını ‘sosyal mesafe’ kuralına göre yeniden düzenledi. Koronavirüsün ülkemizde görülmesinin ardından salgınla ilgili tüm tedbirleri alarak uygulamaya geçiren Samsun Büyükşehir Belediyesi,  toplu ulaşım araçlarının dezenfekte ve sterilizasyonunu sağlıyor. 

MESAFENİN ÖNEMİ BÜYÜK


‘Sosyal mesafe’ kuralına ilişkin tramvay ve otobüslerde gerekli tedbirleri aldıklarını ifade eden SAMULAŞ Genel Müdürü Tamgacı, “Sosyal medyadan bunların duyurularını yapmıştık. Koltuklarımıza uyarı yazıları asarak araçlarımızı yeniden düzenledik. Ayrıca vatmanlarımız sürekli hijyen ve sosyal mesafeyle ilgili anonslarla vatandaşlarımızın bilincini artırmaya çalışıyor. Araçlarımızı ne kadar steril hale getirsek de yeterli değil. En önemli görev yine halk olarak bizlere düşüyor. Şartları kendimize göre belirlememiz, uzmanların da belirttiği gibi sosyal mesafeye çok dikkat etmemiz gerekiyor. Yolcularımızdan sabırlı ve anlayışlı davranarak bizlere ve personellerimize yardımcı olmasını bekliyoruz. Yolculuk sırasında kapı önlerinde fazla beklememelerini, inerken ve binerken de sosyal mesafeye uymalarını rica ediyoruz” dedi.

SON 1 AYDA %90 YOLCU AZALMASI OLDU

Raylı sistem tramvay ve otobüslerde son 1 ay içiresinde yüzde 90, son bir haftada da yüzde 30 oranında yolcu azalması olduğunu dile getiren Tamgacı, “Bu oranlar da vatandaşlarımızın uyarıları ne kadar ciddiye aldığının en açık göstergesidir. Hassasiyetlerinden dolayı halkımıza teşekkür ediyoruz. Hükümetimizin toplu ulaşımda yolcu kapasitesini yüzde 50’ye indirmesine ilişkin aldığı karara uyuyoruz. Bu ana kadar yüzde 50’lik yolcu taşıma kapasitesini geçmedik ve bunu da başardık. Her gün hangi tramvay veya otobüste ne kadar yolcu olduğunu takip ediyoruz. Buna göre mağduriyetleri önlemeye yönelik seferleri artırıyor veya azaltıyoruz. Halkımızın içi rahat olsun. Biz her türlü önlemi aldık ve almaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 


TramvayI kullananan vatandaşların ateşlerinin ölçüldüğünü söyleyen Enver Sedat Tamgacı, ateşi normalin üzerinde olan vatandaşların geçişine izin verilmeyeceğini, form doldurularak hastaneye sevk edileceklerini kaydetti. Tamgacı, “Hem kendimiz hem de sevdiklerimiz için sosyal mesafeye harfiyen uymamız gerekiyor. Bu konuda halkımızın duyarlı olmalarını bekliyoruz. Çünkü biz halkımızı seviyor ve sağlıklarını düşünüyoruz. Onlar için 7/24 çalışıyoruz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
XYZ 2020-04-01 22:49:47

TRAMVAY İSTASYONUNDA SİGARA İÇİP DUMANINI SAVURANLARA HER ŞEY SERBEST..

Avatar
Kerimcan 2020-04-02 04:40:39

Ateşi olan herkez koronalimi. Fetöcü avina çevirdiniz. Katil sapiklara af getir iyi insanlar korksun duşarda. Her işi uzmani ile ve olmasi gereken şekilde yapalim. Insankarin ihtiyacini karşilayip evde durdurnadan bitmez. Ama aç insani evde tutamazsin...

Misafir Avatar
XYZ 2020-04-02 23:49:28 @Kerimcan

KERİMCAN SENİN ALLAHINA KURBAN. AYNI ŞEYLERİ YILLARDIR SÖYLÜYORUM. AYNI GÖRÜŞTEYİZ.

Beğenmedim! (0)