banner388

Aracı olanlar dikkat! trafikte yeni dönem

Trafik cezaları ve daha bir çok idari anlamda verilecek olan cezalar elektronik ortam üzerinden vatandaşa gönderilecek

Aracı olanlar dikkat! trafikte yeni dönem

Trafik cezaları ve daha bir çok idari anlamda verilecek olan cezalar elektronik ortam üzerinden vatandaşa gönderilecek

15 Mayıs 2017 Pazartesi 11:52
Aracı olanlar dikkat! trafikte yeni dönem

Teklifin meclise götürülmesiyle yasalaştığı takdirde trafik ve karayolları üzerinde vatandaşa uygulanan cezaların bundan sonra bildirimi elektronik ortamda gerçekleştirilecek

Mağduruyetlerin ortadan kalkacağını belirtti

Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın yapmış olduğu açıklamada vatandaşlara hızlı bir şekilde tebligat yapılabileceğini, bu anlamda oluşan mağduruyetlerin ortadan kalkacağını belirterek devlet dairelerinde de posta masraflarının olmayacağından bahsetti

Vergi dairelerinde bazı uygulamaların haziran ayından itibaren uygulandığını söyleyen Naci Ağbal,  mükelleflere belgelerin elektronik tebligat üzerinden ulaştırıldığına dair bilgiler vererek mükelleflerinde söz konusu durumdan memnun olduğunu belirtti. Ayrıca bakan Ağbal, sistemde kayıtlı 2 milyon 600 bin kişinin olduğunu söyledi.

Vatandaşların onayının alınacağını ifade eden Maliye Bakanı Naci Ağbal, Yasanın yürürlüğe girmesiyle Gümrük ve Ticaret Bakanlığımızla, Emniyet Genel Müdürlüğümüzle protokoller yapacağız ve artık onlar da bu sistemi kullanmaya başlayacak. İlk başta sistemde kayıtlı vatandaşlarımıza bir bilgilendirme yapacağız ve ‘İdari para cezalarını da bu sistem üzerinden almak istiyor musunuz?’ diye soracağız. Burada vatandaşımızın onayı önemli. Bahsettiğim kurumlar, söz konusu tebligatlarını rızalarını beyan eden vatandaşlarımıza yapabilecek.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.