banner388

Amasya'da doğal göl kurudu

Amasya-Samsun il sınırında bulunan doğal göl kuraklıktan etkilenerek kurudu.

Amasya'da doğal göl kurudu

Amasya-Samsun il sınırında bulunan doğal göl kuraklıktan etkilenerek kurudu.

20 Eylül 2021 Pazartesi 16:30
Amasya'da doğal göl kurudu

Amasya’nın Akdağ bölgesinde bulunan ve çok az bilinen, ilgili kayıtlarda adı dahi geçmeyen, 1900 rakım yüksekliğindeki Kara Ömer Dağı, Yemişdüzü Yaylası mevkiinde oluşmuş, 20 dönüm büyüklüğündeki "Koca Göl" bölgedeki kuraklıktan etkilenerek kurudu.

Jeolojik yapısı bilinmeyen ve hiç bir kaynak tarafından beslenmeyen, tamamen kar suları ve yağmur suları ile oluşan "Koca Göl" Akdağ bölgesinde güney doğu, kuzey batı istikametinde uzanan ve Samsun, Amasya il sınırı hattını oluşturan Kara Ömer dağları üzerinde bulunan iki doğal gölden en büyüğüdür.

Akdağ kaynak sularının çıktığı, Taşova sınırları içindeki "Boraboy Gölü'nün" de bulunduğu bu bölgemiz Amasya şehir merkezine ve Ladik gölü ile birlikte birçok bölgeye su veren kaynakların bulunduğu su havzasıdır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.