banner388

Akcagöz: 'Samsun ateşe atılıyor'

Sinop'a yapılması planlanan Nükleer Santral ve bu santralin yakıtının Samsun Limanı üzerinden taşınmasının planlanması üzerine açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz, "Samsun ateşe atılıyor demektir. Nükleer, felakettir. Samsun halkı bu tehlikenin farkında olmalıdır" dedi.

Akcagöz: 'Samsun ateşe atılıyor'

Sinop'a yapılması planlanan Nükleer Santral ve bu santralin yakıtının Samsun Limanı üzerinden taşınmasının planlanması üzerine açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Tufan Akcagöz, "Samsun ateşe atılıyor demektir. Nükleer, felakettir. Samsun halkı bu tehlikenin farkında olmalıdır" dedi.

07 Şubat 2018 Çarşamba 11:43
Akcagöz: 'Samsun ateşe atılıyor'

Samsun haber - Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, Sinop İnceburun bölgesine yapılması planlanan Nükleer Santral tesisi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, nükleerin bir felaket olduğunu belirterek, " Sessiz kalarak felaketimizi hazırlıyoruz. Karadeniz olarak, 'Çernobil' in ne anlama geldiğini hepimiz biliriz. Nükleer, ölüm demektir. Nükleer santral, çevrenin ve canlı soyunun katli demektir. Sessiz kalırsak, başımıza gelecek olan herşeyden biz sorumlu olacağız. Nükleer santralin enerji üretiminde ortaya çıkabilecek olan riskin boyutları o kadar vahim ki, bunun sınırını bile kestirebilmek bu günden mümkün değildir. Sinop ve Samsun, iki doğa harikası kent. Sinop'a santral kuracaksınız, yakıtını da Samsun limanından nakledeceksiniz öyle mi? Buna Samsunlu da, Sinoplu da izin vermez. Siz para kazanacaksınız, millet sağlığından olacak. Buna sessiz kalamayız. Sinop'ta nükleer santral istemiyoruz, Samsun sahilinin nükleer yakıtlarla kirlenmesine izin vermiyoruz." dedi. 

"Samsun halkı bu tehlikenin farkında olmalıdır"

Akcagöz, bu santralde kullanılacak nükleer yakıtın, Avustralya, Kuzey Amerika, Kazakistan, Rusya, Güney Afrika, Nijerya ve Namibya gibi ülkelerden, kargo gemileriyle Samsun Limanı'na getirileceğini, buradan özel araçlara yüklenecek olan kargoların karayoluyla Sinop'a taşınacağını,  karayoluyla taşınması mümkün olmayan kargoların ise Samsun Limanı'nda ağır yük gemilerinden alınarak daha küçük gemilere nakledilerek Sinop'a sevk edileceğini belirterek, "Samsun ateşe atılıyor demektir. Nükleer, felakettir. En ufak riski bile kaldıramayacak olan bu santrallerin, canlılar için ne denli büyük felaket doğurabileceğini örneklerle biliyoruz. Samsun halkı bu tehlikenin farkında olmalıdır. Bu santral, evimizin bahçesine kurulmak isteniyor. Gerçek budur. Sinop'un ve Samsun'un denizi büyük risk altında. Geçen gün Sinoplular, nükleer santral için yapılmak istenen bilgilendirme toplantısını protesto ettiler. Bu mücadelede kendilerinin yanındayız. Sinop'un, Samsun'un ve ülkemizin başka karış toprağının bu şekilde kirletilmesine izin vermeyeceğiz. Bugün Sinop'un yanında olmazsak, yarın doğacak tüm felaketin sorumlusu bizler olacağız." diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali Balbal 2018-02-07 19:09:23

Konunun detayina inmeden atip tutuluyor.Sieler Almanya yada fransadan dahami dogaya duyarlisiniz dahami cok dogaya onem veriyorsunuz.Bu iki gelismis ulkede sorun olmuyor ama Turkiyede oluyor .Gecin bunlari kaardesim.

Avatar
Bkz: vatandaş 2018-02-08 10:37:14

CHP birşey söylüyorsa aksini yapmak gerekir. Bir siyasi parti olarak ülkenin çıkarlarını gözetlemek yerine düşmanı gibi davranan, PKK terörü ile kol kola giren ve seçmeninin aklı ile dalga geçiyorsa söylediklerine çok çok dikkat etmek gerekiyor çünkü söylemleri de kendi pis planlarını içeriyor. Bir şey için CHP aksini söylüyorsa doğru yoldasınızdır. Mesela bakalım CHP İstanbul il başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun 16 temmuzdaki twitter paylaşımında ne demiş?: "Tekbir getirerek boğaz keserek mi demokrasi mücadelesi verilir. İnandığınız Allah'ınız sizin de belanızı versin." Bu ne demek hadi analiz edelim. 15 temmuzda halk sokaklara inerek halt etmiş, ve güya boğaz kesmiş. Kendileri gibi milleti de barbar zannediyorlar. İnandığınız Allah'ınız diyerek de kendilerinin inanmadığını dile getiriyor.Halbuki Peygamber Efendimiz bile kimseye bela okumamış, lanet etmemiştir.Bunlardan ne anlıyoruz?Müslüman bir vatanda bu kadar hadsizce kin kusabiliyorlar. Varın gerisini siz düşünün.Oy verirken düşünün.

Avatar
Kürşat 2018-02-10 19:55:36

Bütün Avrupa ülkelerinde kaç tane nüklüer santral var rusya da var ukraynada var. Bizde olunca mı ateşe atılıyormuşuz. Gerici CeHalet Partisi