banner388

19 Mayıslılar 'satış önceliği' istiyor!

Samsun 19 Mayıs ilçesinde yaşayanlar ihaleye çıkarılan arazilerinde satış önceliği istiyor.

19 Mayıslılar 'satış önceliği' istiyor!

Samsun 19 Mayıs ilçesinde yaşayanlar ihaleye çıkarılan arazilerinde satış önceliği istiyor.

06 Ağustos 2021 Cuma 21:19
19 Mayıslılar 'satış önceliği' istiyor!

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde bulunan Engiz, Kumcağız, Dereköy, İstiklal, Yükseliş ve Ballıca Mahalleleri sakinleri, 19 Mayıs Kaymakamlığı önünde basın açıklamalarında bulundurlar. Bine yakın mahalle sakininin bulunduğu basın açıklamasında senelerdir oturdukları arazilerin ihaleye çıkarılmasını ve bu ihale bedellerinin çok yüksek olmasından yakınan vatandaşlar bu fiyatların düşürülmesini istediler.

Mahalle sakinleri adına konuşan Orhan Sarı, “Bizler, söz konusu arazilerin bizlere bağışlanmasını istemiyoruz, beklemiyoruz da. Beklentimiz, satış bedellerinin makul ölçülere çekilmesidir. Cumhurbaşkanımıza ve ilgililere seslenerek diyoruz ki Milli Emlak’ın arazilerimiz için takdir ettiği bedel alım gücümüzün üzerindedir. Uzun yıllardan beri zilliyetimizde olan tarla ve arazilerin ihale satışında ilçemiz dışından gelerek ihaleye katılan ve ihaleyi sadece yüksek fiyata çıkartarak alıp sonra da bize satmaya çalışan kişi ya da kişilerin var olduğu söylenmektedir. Bu duruma bir an önce müdahale edilmelidir. Meskun olduğumuz arazilerin bir kısmı 2b, diğer kısmı ise Hazine kapsamına dahil edilmiştir. Zilliyet sahibi olarak bizlere Milli Emlak tarafından takdir edilen bedel karşılığında satın alma imkanı sunulmuştur. Ancak civar mahallelere bakıldığında en pahalı satışın Engiz Mahallesi’nde olduğu net bir şekilde açıktır. Bu mağduriyetimizin giderilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
SamsunSamsun Haber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ÇETİN 2021-08-07 08:09:42

Reis halk doğru söylüyor...şu halk ile pek barışık olmayan bürokrat kesime adaletli talimatlarını gönder...neticeyi kontrol etmende çok çok yararlar var..bunun gibi basit işleri zora sokan, metal yorgunluk gösterenleri.. büyük Türkiye adına kenara çek...çok şükür ülkemiz değerli insan kaynağından çok zengin...15 TEMMUZ bunun isbatı...