banner388

19 Mayıs'ta Engelliler Haftası işaret diliyle kutlandı

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde Müftülük tarafından düzenlenen programda cami imamları işaret dili eğitimi alarak Engelliler Haftasını kutladı.

19 Mayıs'ta Engelliler Haftası işaret diliyle kutlandı

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde Müftülük tarafından düzenlenen programda cami imamları işaret dili eğitimi alarak Engelliler Haftasını kutladı.

11 Mayıs 2017 Perşembe 18:27
19 Mayıs'ta Engelliler Haftası işaret diliyle kutlandı

Samsun haber - Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde Engelliler Haftası nedeniyle Müftülük bir program düzenledi. 19 Mayıs Belediye Düğün Salonu’nda yapılan programda Bafra Esentepe İşitme ve Görme Kur’an Kursu Öğrencisi Burcu Büyük Demir'in Kur’an-ı Kerimi okumasıyla başladı.


Açılış konuşması yapan 19 Mayıs İlçe Müftüsü Emin Patan, "İlçe Müftülüğümüz bünyesinde görev yapan imam hatiplerin ve Kur’an kursu hocalarımızın Hamidiye İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin katılmış oldukları işaret dili eğitiminin sonunda neler kazandığını hep birlikte görmek için buradayız" dedi.

19 Mayıs İlçe Kaymakamı Yavuz Güner ise “İlçemizde Engelliler Haftası dolayısıyla İlçe Müftülüğümüz güzel bir program düzenlediler. Engelliler Haftası dolayısıyla yaptığımız bu etkinlikler, farkındalık eğitimidir. Etkinliğin amacı engelli kardeşlerimizle bir araya gelmek, bir birimizi daha iyi anlayabilmektir. Sahnede işitme engelli kardeşimizin okuduğu Kur’an-ı Kerimi bazılarımız baktığı zaman anlayamadı, onu aynı durumda olanlar anladı. 19 Mayıs Kaymakamlığı olarak Engelliler Haftası’nda engelli kardeşlerimize günlük hayatlarında nasıl yardımcı oluruz aynı düşünceyi, nasıl paylaşırız adı altında programlar yapacağız" diye ifade etti.

Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı da Çok programları katıldım ama bu program bir başka. Sağlıklı insanlar engellilerin bu ülkenin bir ferdi ve vatandaşı olduğunu asla unutmamalı. Parkta bile sağlıklı insanların engellilerden rahatsız olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Unutmayın sağlıklı olanlar, siz bir gün hesaba çekilecek ama o engelliler o hesaptan çok kolay kurtulacak. Bizim imtihanımız onlar olacak, merhamet etmeyene merhamet olunmaz, engelli kardeşlerimiz bu ülkede insan yerine konulmasını istiyor" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.