banner388

Samsun'da Proje Pazarı ve Tecrübe Paylaşımı Konferansı düzenlendi

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen ve TUBİTAK 1601 Yenilik ve Girişimcilik Programı tarafından desteklenen “Bütüncül Bir Yaklaşım ile Girişimcilik Eğitimi Projesi” kapsamında gerçekleştirilen "Proje Pazarı ve Tecrübe Paylaşımı Konferansı” Samsun Kurupelit Kampüsü bünyesinde yer alan Samsun Teknopark Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Samsun'da Proje Pazarı ve Tecrübe Paylaşımı Konferansı düzenlendi

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen ve TUBİTAK 1601 Yenilik ve Girişimcilik Programı tarafından desteklenen “Bütüncül Bir Yaklaşım ile Girişimcilik Eğitimi Projesi” kapsamında gerçekleştirilen "Proje Pazarı ve Tecrübe Paylaşımı Konferansı” Samsun Kurupelit Kampüsü bünyesinde yer alan Samsun Teknopark Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

11 Mayıs 2017 Perşembe 18:30
Samsun'da Proje Pazarı ve Tecrübe Paylaşımı Konferansı düzenlendi

Samsun Haber: Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen ve TUBİTAK 1601 Yenilik ve Girişimcilik Programı tarafından desteklenen “Bütüncül Bir Yaklaşım ile Girişimcilik Eğitimi Projesi” kapsamında gerçekleştirilen "Proje Pazarı ve Tecrübe Paylaşımı Konferansı” Samsun Kurupelit Kampüsü bünyesinde yer alan Samsun Teknopark Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Konferans, toplam 200 proje arasından ön elemeyle belirlenen 23 öğrencinin proje pazarı poster sunumları ile başladı. Osman Özkoç ve Oğuz Aslan liderliğin gerçekleştirilen speed networking etkinliği ile konferans devam etti. Aktivite sonrasında projenin açılış konuşması yapıldı.

"İŞ FİKİLERİNİN ÜRÜNE DÖNÜŞMESİNİ İSTİYORUZ"

Alaçam Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kürşat Demiryürek, projenin amacı ile ilgili yaptığı konuşmasında, “Artık projemizde biz, iş fikirlerinin kuluçka merkezlerinde vücut bulmasını, ticarileşmesini, ürüne dönüşmesini istiyoruz. Sadece eğitim vererek kapasite geliştirmenin yeterli olmadığının bilincindeyiz” ifadelerini kullandı.

"UYGULAMALARI EĞİTİM VERİYORUZ"

Prof. Dr. Demiryürek, lisans ve önlisans öğrencilerine 3 yıl süresince girişimcilik kapsamında 12 farklı alanda sertifika sunduklarını belirtti ve, “Girişimciliğin temellerinden başlayan proje eğitimimizde, öğrencilerimize iş modeli ve iş planı oluşturma gibi uygulamalar da yaptırıyoruz. Teorik eğitimin yanı sıra uygulamalı eğitime de oldukça önem veriyoruz” dedi.

Demiryürek, yaz döneminde de öğretim elemanları için proje eğitimi vereceklerini dile getirerek, “Amacımız, öğretim elemanlarımızın kendi alanlarında girişimcilikle ilgili öğrencilere dersler vermesi, daha da önemlisi kendi araştırma projelerini geliştirmelerine ve ticaretleştirmelerine katkıda bulunmaktır” ifadelerine yer verdi.


"HEM TÜBİTAK HEM DE KOSGEB'DEN SERTİFİKA"

Prof. Dr. Demiryürek, eğitmen kadrosu proje eğitimi kapsamında yapılan faaliyetler hakkında bilgi vererek, proje sonunda başarı sağlayan öğrencilere hem TÜBİTAK, hem de KOSGEB’den sertifika verildiğini, bu sertifikalar ile birlikte 200 bin TL’ye kadar mali destek imkanı sağlandığını açıkladı.

Kürşat Demiryürek, projenin tamamlanmasının ardından AB ve TÜBİTAK’ın da projelerine başvurmayı düşündükleri ve, projeler için ayrılan fonları üniversitelere kazandırmak istediklerini belirtti. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Kuran konferansta “Akademik Girişimcilik” konusunda da bilgilerini aktardı.

"OMÜ İLK 10’DA OLMALI"


Rektör Yardımcı Kuran, OMÜ’nün son yıllarda yenilik ve girişimcilik konusunda beklenen başarıyı gösteremediğini ve ilk 50 arasında yer alamadığı dişe getirerek, "Bunun bir nedeni üniversitemizde girişimcilik ekosisteminin oluşmamasıdır. Ancak ülke ve dünya standartlarındaki potansiyele baktığımızda üniversitemiz için bu kabul edilemez bir durum. Biz yeni bir yönetim olarak göreve geldiğimiz günden itibaren bu durumu iyileştirmek için çalışıyoruz. Önümüzdeki yıllarda hedefimiz ilk 10 arasına girmektir" dedi.

"DOKAP’TAN 500 BİN TL BÜTÇE"

Prof. Dr. Kuran, üniversitelerde üretilen bilginin sanayiye aktarılması ve üretim olarak geri dönüş alınması konusunda önemli bir görev üstlendiklerini söyledi.

Kuran, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma Ajansından (DOKAP) tarafından 500 bin TL'lik bütçenin onaylandığını söyledi. Bu paranın üniversitelerde yapılacak girişim ve yatırımlarda kullanılacağı belirtildi. Konferansta, üniversitede yapılacak olan Kök Hücre Merkezi gibi önemli yatırımlara kaynak amaçlı yeni başvurular yapıldığının da altı çizildi.

Yöneticisi Prof. Dr. Ömer Andaç, Kuran’ın ardından söz aldı ve OMÜ’nün teknoloji projelerini paylaştı. Samsun TEKNOPARK Genel Müdürü Buğra Çolak ise TEKNOPARK hakkında açıklamalarda bulundu.


Kişisel Gelişim Uzmanı Oğuz Aslan programın son bölümünde, "Girişimcilik ve İnovasyon" başlıklı bir sunum yaptı. Girişimcilik Uzmanı Osman Özkoç, proje pazarında yer alan iş imkanlarının değerlendirme süreci hakkında bilgi verdi ve dereceye giren çalışmaları açıkladı.

DERECEYE GİRENLER

Eğitim kapsamında; Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümünde okuyan Şafak Esra Aslan “Fasülye Bitkisinden Alınan PvERF100 Geninin Klonlanarak Tütün Bitkisine Aktarılması” projesi ile birinci olmayı başardı. Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünde okuyan Mehtap Akyasan “Drone Şimdi Elektrik İletim Hattlarında” projesi ile ikinci, Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünde okuyan  Ömer Yıldırım “Görme Engelliler, Alzheimer ve Parkinson Hastaları ile İlgili Sorunların Teknolojik Olarak Çözümü” projesi ile üçüncü olmayı başardı.

Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünde okuyan Abdurrahman Yağız “Otobüs Duraklarında Dokunmatik Ekran ve Yazılım” projesiyle dördüncü, Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümünde okuyan Hümeyra Alataş  ve Feyza Nur Turan ise “Muzda Kararmanın Önlenmesi” projesiyle beşinci oldu ve dereceye girdi.


Dereceye girenlere plaketlerinin verilmesinin ardından konferans tamamlandı.

Son Güncelleme: 11.05.2017 18:36
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunOmü
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.