banner388

15 Temmuz Gazisinden Başkan Tok'a Ziyaret

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’un akrabası olan şehit torunu ve aynı zamanda 15 Temmuz gazisi olan Süleyman Tok, Başkan Tok’u ziyaret etti.

15 Temmuz Gazisinden Başkan Tok'a Ziyaret

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok’un akrabası olan şehit torunu ve aynı zamanda 15 Temmuz gazisi olan Süleyman Tok, Başkan Tok’u ziyaret etti.

25 Ocak 2017 Çarşamba 20:28
15 Temmuz Gazisinden Başkan Tok'a Ziyaret
Samsun Haber- 15 Temmuz gecesi Çanakkale ruhunu tattıklarını belirten Gazi Tok, şehit olmak için meydana çıktığını söyledi.

Başkan Tok: "Başaramayacaklar"

15 Temmuz gazisi Süleyman Tok’u ağırlamaktan şeref duyduğunu söyleyen Başkan Erdoğan Tok, "O karanlık gecede Süleyman Tok gibi vatansever vatandaşlarımızın; vatanına, bayrağına, devletine sahip çıkma adına kimi gazi kimi şehit oldu. Süleyman kardeşimiz o gazilerden biri. Ciddi ameliyatlar geçirdi. Tedavisi hala devam ediyor. Kendisine acil şifalar diliyorum. Cenab-ı Allah inşallah bir daha bize böyle bir darbe girişimi göstermesin. Ülkemizin birliği daim olsun. Şehitlerimiz, gazilerimiz olmasaydı ülkemiz çok karanlık bir noktaya gitmiş olacaktı. Uçurumun kenarından döndük. Dünya Türk milletinin tanklara silahlara karşı durabileceğini hesaba katamadı. Bundan sonra da başaramayacaklar" diye konuştu.

Tok: "Şehit olmaya gittim"

15 Temmuz gecesi Çanakkale ruhunu yaşadıklarını söyleyen Gazi Süleyman Tok, "İçimizdeki bazı insanlar onu anlayamıyor. Mermi atılıyor, insanlar vuruluyor. O merminin atıldığının insanlar farkında ama korku içlerinden alınmış. Ben iki mermi yedim. Mermiler geldiği halde mermilerin farkında değildik. Ben düştüm. Etrafımdakiler mermilerden kaçacağına beni Emniyet Müdürlüğü bahçesinden dışarı çıkardılar. Orada hiç kimse kendini düşünmüyordu. Herkes birbirini düşünüyordu. Normal hayatta ’menfaatçiyiz’ diye bir tabir kullanıyoruz. Orada o tabir yoktu. Herkes birbirini düşünüyordu.

‘Dedem Çanakkale şehidi’

'Ben orada tek başımaydım, beni tanıyan kimse yoktu. Oranın maneviyatı bambaşkaydı. Oraya giden insanlar neden gittiklerinin bilincindeydi. Ölmek ya da vurulmak gibi düşüncemiz yoktu. Ben şahsen şehit olmaya gittim. Benim dedem Çanakkale şehidi. O gün başıma bir şey geleceğini biliyordum. O günün gecesi annemi rüyamda görmüştüm. Annem ellerimden tuttu. Bu maneviyatı gazi arkadaşlarımın çoğundan duydum. Evden çıkarken evin lambalarını, televizyonu, camları kapatmadan çıktım. Hanımımla çocuklarım Samsun’daydılar. Çanakkale’de insanlar nasıl ölüme gittilerse oradaki insanlar da sonuna kadar aynı şekilde ölüme giderlerdi" ifadelerini kullandı.
 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Misafir 2017-01-26 00:20:04

Gazi kardeşimize minnettarız lakin bir atasözü var akrabalıkla yalnız kendini düşünen insan,kendi yumurtasını pişirmek için ,komşusunun evini yakan insandır diye o anlamıştır