banner388

Vajinismus tedavi yöntemleri nedir? Jin. Op. Dr. Sevinç Bilgin cevapladı

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Jin. Op. Dr. Sevinç Bilgin, vajinismus tedavi yöntemleri ve tedavi süreci hakkında bilgilendirmede bulundu.

Vajinismus tedavi yöntemleri nedir? Jin. Op. Dr. Sevinç Bilgin cevapladı

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Jin. Op. Dr. Sevinç Bilgin, vajinismus tedavi yöntemleri ve tedavi süreci hakkında bilgilendirmede bulundu.

17 Şubat 2023 Cuma 18:20

Jin. Op. Dr. Sevinç Bilgin konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu.

VAJİNİSMUS TEDAVİ YÖNTEMLERİ NEDİR?

*Vajinisus tedavi yöntemlerinde öncelikle hasta değerlendirilir. Organik bir problemi var mı, kızlık zarında, vajinasında bir anatomik bir problem var mı değerlendirilir. Bu anatomik problem varsa önce bununla ilgili tedavi yapılır. 

*Yoksa ki yüzde 90 hasta da olmuyor. Genelde genital bölge normal şekilde oluyor. Bu hastalara ise terapi programına alınır. 

*Burada öncelikle anatomisi fizyolojisi hastaya tanıtılır, yanlış bildiği birçok şey doğru bilgilerle değiştirilir.

*Korkular duyduğu cinsel mitler etraftaki çeşitli hurafeler neler biliyorsa bunlar doğru bilgilerle hastanın kafasında mutlaka oturtulması ve korkularını yenmesine yardımcı olmak gerekmektedir. 

VAJİNİSMUS TEDAVİSİNİN KISA SÜREDE ÇÖZÜMÜ MÜMKÜN MÜ?

*Jajinismusun tedavi süreci aslında öyle düşündüğünüz kadar zor ve uzun bir süreç değil. Çok kısa sürelerde çözüme ulaşmakta. Çünkü çoğu hasta öğrendikten sonra o bildiği yanlışları değiştirdikten sonra çok kısa sürede ilişkiyi girebiliyor. 

*Ama bazı hastalar var ki işte ciddi bilinçalti travmaları olan geçmişinde çok baskı altında kalmış ya da çok ağrı eşiği düşük hastalar bu hastalarda bazen ek seanslar gerekebilmektedir. Ama yüzde 90 hasta çok kısa sürede çözüme ulaşmakta. Diğer hasta grubu ise ek 1-2 seansta yine bitirir. 

*Yani vajinismus yüzde 100 çözümü olan bir hastalıktır. Tedavi süreci sizin kişilik yapınıza evlilik yapınıza göre değişmektedir ve çoğu hasta bir ile 3 seansta çözüme ulaşmaktadır.

Detaylı bilgi ve iletişim için;

Telefon:  0 543 208 43 19
instagram: dr.sevincbilgin

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.