banner388

Uzm. Dr. Özgür İnce bilgilendirdi: KOAH’ta balon tedavisinin avantajı nedir? 

Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı Dr. Özgür İnce, KOAH hastalarında kullanılan balon tedavisi hakkında açıklamalarda bulundu. 

Uzm. Dr. Özgür İnce bilgilendirdi: KOAH’ta balon tedavisinin avantajı nedir? 

Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı Dr. Özgür İnce, KOAH hastalarında kullanılan balon tedavisi hakkında açıklamalarda bulundu. 

16 Haziran 2023 Cuma 17:05

KOAH hastalarına uygulanan balon tedavisi ile olumlu sonuçlar alınmaya devam ediyor ve tedavi yöntemi yaygınlaşmaya devam ediyor. Konuya ilişkin Uzm. Dr. Özgür İnce, balon tedavisinin avantajları hakkında bilgilendirmede bulundu.

İnce konuya ilişkin şu ifadelere yer verdi:

"KOAH balon tedavisi, bir defa şunu çok üzerinde durarak bastırarak belirtmek istiyorum ki bizim normal KOAH tedavimizin önüne geçen bir tedavi kesinlikle değildir. Dünyada nasıl KOAH tedavi ediliyorsa biz tüm hastalarımız aynı bu şekilde tedavi altına alıyoruz. Havalar, fısfıslar ve bazı cihazlar kullanılmakta ise onlar mutlaka kullanılmalı. Balon tedavisi bu tedavilere alternatif bir tedavi değildir. Hedef ne? Hedef her türlü konvansiyonel tedavileri, cihazları kullanmakta iken efor kapasitesi çok yetersiz olan hastalarımızda bu efor kapasitesini arttırmaya yönelik yapılan bir çalışmadır aslında. 

Diğer tabiriyle artık KOAH ilgili tedavisini hasta alıyorken bu tedaviye rağmen daha fazla yol alınamıyor, kilitlendiğimiz, daha fazla öteye gidemediğimiz, akciğer kapasitesini daha fazla yükseltemediğimiz zamanlar anlar oluyor. İşte bu anlar olduğunda bu tedavi avantajlı bir tedavi. Avantajı, tüm yöntemler kullanıldığı ve uygun olan hastalarda efor kapasitesi, enerjisi, hayatındaki iş yapabilme gücü artmadığı takdirde bu yöntem bir seçenek olarak karşımıza çıkabiliyor. İnsanlarda daha rahat bir yaşam sunma ihtimali olan bir tedavi yöntemidir. Yan etkisi o anda verdiğimiz anestezi endoskopinin olduğu gibidir. 

Onun haricinde sonradan işlem sonrasında herhangi bir yan etki yoktur. İlaçların hemen hepsi ilk başta kullanılmaya devam etmekte. Ancak tedavi ve tecrübeler bize şunu göstermekte ki balon tedavisiyle birlikte devam etmekte olan bazı tedavilerin bitmesiyle karşı karşıya kalabiliyoruz. Bu bir avantaj oluyor bizim için. Diğer kullandığımız cihazları günde 2 kere daha hafif düzeyde bir KOAH’lı kullanıyorken işlem yaptığımız hastamız günde 468 kere kullanırken bu kullanma sayısını azaltan biliyoruz. 

Sürekli sekresyon için balgam söktürme ilaçları, tedavileri almaktayken sadece bu sebeple hastaneye yatıp sekresyon temizliğiyle ilgilendiğimiz hastalar oluyor. Bunların temizlenmesi büyük avantaj sağlayabiliyor. İleriye yönelik efor kapasitesinin artması oksijenasyonun artması dolayısıyla tüm organ sistemlerinde kardiyak sistemde, vasküler sistemde, santral sistemde daha rahat bir solunuma sebep olduğundan dolayı bu sistemlerde de dolaylı olarak bir rahatlama ve yenilenme sağlamaktadır. 

Medicana International Samsun Hastanesi'nde görev yapmakta olan Uzm. Dr. Özgür İnce ile dr.ozgurince instagramdan adresinden iletişime geçerek randevu alabilirsiniz.

https://www.instagram.com/dr.ozgurince/

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.