banner388

Sırt ağrısının nedenleri nelerdir? Op. Dr. Eyüp Genç bilgilendirdi 

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Eyüp Genç, sırt ağrısının başlıca nedenleri hakkında bilgi verdi. 

Sırt ağrısının nedenleri nelerdir? Op. Dr. Eyüp Genç bilgilendirdi 

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Eyüp Genç, sırt ağrısının başlıca nedenleri hakkında bilgi verdi. 

15 Mart 2021 Pazartesi 17:05
Sırt ağrısının nedenleri nelerdir? Op. Dr. Eyüp Genç bilgilendirdi 

Konuya ilişkin Op. Dr. Eyüp Genç şu ifadelere yer verdi:

Hepimizin dönem dönem yaşadığı ağrılardan biridir sırt ağrısı. Sırt ağrısı çoğunlukla kas kaynaklı ağrılardır. bazı zamanlarda omurga kaynaklıda olabilir. Yada sırt ağrısının kaynağı belden veya boyundan kaynaklı problem olabilir. Burada dikkat çekmek istediğim husus sırt ağrısı varsa ve devam ediyorsa en kısa sürede doktora başvurularak belirlenen tedavi sürecini başlanmalıdır.

SIRT AĞRISINA NELER SEBEP OLABİLİR? 

Omurga kendi hastalıklarına bağlı sırt ağrıları olabilir. Boyunda kanal darlığı, omurgada nomotolojik rahatsızlıklar yada nomotolojik rahatsızlığa bağlı kas ağrıları olabilir. Sırt ile omurga arasında oluşabilecek fıtık gibi, omurga enfeksiyonlar, omurga tümörleri de olabilir. Eğer ateş yüksekliği bulunuyorsa, muhakkak enfeksiyon ve tümörü aklımızda bulundurmamız gerekmektedir.

SIRT AĞRISINDA HANGİ TEDAVİ YÖNTEMLERİ KULLANILABİLİR?

Sırt ağrısında başlangıç tedavi yöntemleri davranışsal terapidir. Yani kişinin oturma pozisyonu, çalışma şekli ve kasların belirli saatlerde hareketlendirerek hareketli tutmaya yöneliktir. Bunların yanı sıra ilaç tedavisi, lokal enjeksiyon uygulamaları, fizik tedavi uygulamaları başarıyla denenmektedir.

AĞRININ SEBEBİ FITIK OLABİLİR Mİ? 

Sırt ağrısının nedeni nadiren fıtık olarak görülebilir. Sırt ağrısında oluşan fıtık can yakar, tedavisi risklidir ama güvenle yapılabilmektedir. Mutlaka ameliyat gerekiyorsa biran önce ameliyatın gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Merkez şubesinde görev yapmakta olan Op. Dr. Eyüp Genç ile 0533 232 66 96 numaralı telefondan iletişime geçerek randevu alabilirsiniz.

İnstagram:op.dr.eyupgenc

Facebook: opdreyupgenc

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.