banner388

Sağlık Deposu Nohut

Kıraç özelliğe sahip topraklarda yetişen ve kurutularak tüketilen nohudun sağlık açısından pek çok faydası var.

Sağlık Deposu Nohut

Kıraç özelliğe sahip topraklarda yetişen ve kurutularak tüketilen nohudun sağlık açısından pek çok faydası var.

15 Ağustos 2016 Pazartesi 13:00
Sağlık Deposu Nohut

Kıraç özelliğe sahip topraklarda yetişen ve kurutularak tüketilen nohudun sağlık açısından pek çok yararı olduğunu biliyor muydunuz? Nohut A, C, K, B6, B12 vitaminlerini içinde barındırmakla beraber özellikle A vitamini açısından da bolca zengindir ve buna ek olarak da bol miktarda demir, kalsiyum , silisyum ve  potasyum içerir.

NOHUTUN SAĞLIĞIMIZA FAYDALARI

İçermiş olduğu bol miktarda vitamin ve mineraller yardımıyla nohudun sağlığımız açısından bir çok faydası vardır. Hemen hemen hepimizin evlerinde bulunan ve yaygın olarak tüketilen nohut cilt maskelerinde, kozmetik ürünlerde kullanılmaktadır. Kolesterolü sağlıklı bir seviyede tutmasını sağlayan nohut içinde bulundurduğu lifler sayesinde de sindirim sistemini korumaktadır. Nohut içinde yer alan liflerin bir diğer yararı ise bağırsakları tehtid eden kolon kanserine yakalanma riskini azaltmada büyük rol oynuyor.

NOHUT SUYUNUN FAYDALARI

Uzmanlara göre nohut suyu sivilce tedavisinde kullanıp aknelerinizden kurtulmanızı sağlayabilir. Nohut suyu sildi korur ve ciltteki ölü hücreleri temizler. Nohudun farklı çeşitleri humusa iyi gelir. Ayrıca nohut duyu yaraların hızlı iyileşmesini sağlar. Diş ağrısına iyi gelir ve ağız ve dişleri bakterilerden temizler.
 

Son Güncelleme: 15.08.2016 13:24
Anahtar Kelimeler:
UzmanNohutLifACB6KB12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.