banner388

Op. Dr. Volkan Kınaş mide botoksu konusunda bilgilendirdi

Samsun'un başarılı cerrahlarından Op. Dr. Volkan Kınaş mide botoksu konusunda detaylı bilgilendirmede bulundu. 

Op. Dr. Volkan Kınaş mide botoksu konusunda bilgilendirdi

Samsun'un başarılı cerrahlarından Op. Dr. Volkan Kınaş mide botoksu konusunda detaylı bilgilendirmede bulundu. 

11 Ağustos 2021 Çarşamba 17:19
Op. Dr. Volkan Kınaş mide botoksu konusunda bilgilendirdi

MİDE BOTOKSU NEDİR? 

Mideye Botilinum toksin (botoks) uygulanması endoskopik olarak midenin belirli bölgelerine Botilinum toksini enjekte edilmesi esasına dayanan nispeten yeni bir kilo verme yöntemidir. Bu yöntemde mide kaslarının kasılması sınırlandırılarak mide boşalma süresi gecikir ve hastada iştah kaybı oluşur; böylece kilo kaybı sağlanmış olur.

Op. Dr. Volkan Kınaş konu hakkında yaptığı bilgilendirmede şu ifadelere yer verdi:

OBEZİTE CERRAHİSİNİN ALTERNATİFİ DEĞİLDİR

Mide botoksu, obezite hastalarında obezite cerrahisinin alternatifi olmayan bir yardımcı tedavi yönetimidir. Endoskopik bir işlem olmak üzere yaklaşık 10 dakika sürüyor. İşlem hazırlıkları ise işlem öncesi yapılan kan tahlili oluyor. 

10 DAKİKA İŞLEM TAMAMLANIYOR

Biz işlemi 10 dakika gibi kısa bir sürede uyguluyoruz. Mide içerisinde 40 ayrı noktaya enjeksiyon yapıyoruz. Buradaki temel hedef mide asiti salımının azalması ve tokluk hissinin sağlanması oluyor. Mide botoksunun temel amacı hastanın daha az beslenmesi sağlayarak daha uzun süre tokluk hissiyle yaşamasıdır. Mide botoksunda nihai hedef hastada 8 ila 12 kilodur. Ancak hasta bağımlı-hekim bağımlı birlikte hareket edilmesi gerekn bir süreç olduğunu vurgulamalıyım. Uyum sağlayan hastalarımızda 24-25 kiloya kadar kayıp gördük. 

HAFTADA 7-8 HASTAYA MİDE BOTOKSU UYGULUYORUZ

Dolayısıyla bunu bilerek obezite cerrahisine alternatif bir yöntem olmadığınıda bilerek düşük kilo kaybı hedeflenen hastalarımızda mide botoksu alternatif bir yöntem olarak karşımıza çıkıyor. Klinik çalışmalarımızı uygulamaya devam ediyoruz. Her hafta yaklaşık 7-8 kişiye mide botoksu uyguluyoruz."

Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Merkez şubesinde görev yapmakta olan Op. Dr. Volkan Kınaş ile @dr.volkankinas kullanıcı adli Instagram hesabı veya 0546 773 73 44 numaralı telefondan iletişime geçerek randevu alabilirsiniz.

Anahtar Kelimeler:
Mide Botoksu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.