banner388

Op. Dr. Sevinç Bilgin'den kadınlarda menopozu hafif geçirme tavsiyeleri

Samsun Kadın Doğum Doktoru Sevinç Bilgin, menopoz hakkında genel bilgilendirmede bulunurken sürecin hafif geçmesi konusunda da tavsiyelerde bulundu.

Op. Dr. Sevinç Bilgin'den kadınlarda menopozu hafif geçirme tavsiyeleri

Samsun Kadın Doğum Doktoru Sevinç Bilgin, menopoz hakkında genel bilgilendirmede bulunurken sürecin hafif geçmesi konusunda da tavsiyelerde bulundu.

09 Mayıs 2023 Salı 16:37

Menopoz hakkında bilgi veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Jin. Op. Dr. Sevinç Bilgin şu bilgilere yer verdi:

Özellikle menopoza giriş sürecinde hastalar ciddi menopozal yakınmalar ki bunlar ne ateş basmaları ve vücutta yanma hissi, sinirlilik, gerginlik bir ortamla uyum sağlayamama, kapalı ortamda duramama gibi şikayetler olabilir. Bu şikayetler menopoza giriş sürecinde ve menopozun ilk yıllarında daha belirgindir.

MENOPOZA GİRİŞ SÜRECİ

Menopoza giriş sürecinde östrojen hormonundaki dalgalanmalar, progesteron hormonunun yetersiz üretimiyle ilgili beyindeki vücudun bir çok sistemini düzelten bazı maddeler tam istediğimiz gibi yönetilemez ve kişide bu vazamotor semptomu dediğimiz menopozal şikayetler ortaya çıkmakta. Menopozal şikayetler ne kadar belirgin ise bu kişinin zaman geçtikçe kalp damar hastalıkları, kemik erimesi gibi şikayetleri daha fazla olacaktır. Yani bir kişide stres faktörü ne kadar artarsa hormonal dengesini ne kadar fazla olursa bu kişinin menopoz sonrası ya da menopoza geçiş döneminde kemik depolarının değişmesi, azalması, damar yapılarının ve kalbinin korunamamasına daha açık hale gelmektedir. 

MENOPOZ YAKINMALARI NASIL AZALTILIR?

O yüzden bizim bu menopoz öncesi ve menopoz sırasındaki menopozun ilk yıllarındaki bu yakınmaları azaltmamız gerekmekte. Peki nasıl azaltacağız? Bu şikayetleri özellikle hormonları dengeye sokarak onun dışında bazı bitkisel destekler alınabilir, keten tohumlu gibi soya gibi kırmızı yonca black coach ya da maça gibi bunları vererek veya işte kişinin çok stres faktörü ön planda daysa antidepresanlar eklenebilir veya kişiye meditasyon teknikleri, nefes terapisi, yoga, spor, açık havada yürüyüş gibi stresi azaltacak yöntemler önerip desteklenmekte ve bir bir nevi yaşam koçluğu yapmak gerekmektedir. İlerde vücudun hastalanması ve geri dönüşsüz yollara girmemesi adına bunu yapmak zorundayız. 

Detaylı bilgi ve iletişim için;

Telefon:  0 543 208 43 19
instagram: dr.sevincbilgin

Son Güncelleme: 09.05.2023 16:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.