banner388

Korona aşısı randevuları başladı

Ülkemize gelen koronavirüs aşılarının randevusu  MHRS.GOV.TR sistemi ve ALO 182 üzerinden verilmeye başlandı.

Korona aşısı randevuları başladı

Ülkemize gelen koronavirüs aşılarının randevusu  MHRS.GOV.TR sistemi ve ALO 182 üzerinden verilmeye başlandı.

13 Ocak 2021 Çarşamba 10:55
Korona aşısı randevuları başladı

30 Aralık 2020 tarihinde Çin'den gelen aşılardan rastgele alınan numuneler, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) laboratuvarlarına sevk edilmiş, en az 14 sürecek analiz süreci başlatılmıştı.

14 günlük inceleme süresi bugün itibariyle tamamlandı ve Cumhurbaşkanı'nın da açıklamalarına göre aşılamanın Perşembe veya Cuma günü başlaması bekleniyor. Bu kapsamda aşı için randevularda başladı. Aşılar, Sağlık Bakanlığı'na ait iklimlendirme özelliklerine sahip özel araçlarla depolara dağıtılacak. 

Bilim Kurulunca çeşitli nüfus gruplarına göre enfeksiyon kapma gibi olumsuz toplumsal etki riski gibi nedenler göz önünde bulundurularak aşamalarda genel öncelikler belirlendi. Buna göre aşılama 4 aşamada yürütülecek. Aşılama ilk olarak sağlık çalışanları, 65 yaş üstü kişiler ve engelli koruma evlerinde kalanlar gibi kalabalık yerlerde yaşayan kişilere yapılacak.

İkinci aşamada aşılanıcak olanlar, toplumun işleyişi için gerekli sektörlerde ve yüksek riskli ortamlarda bulunan, kritik işlerde çalışan kişiler ile 50 yaş ve üzeri en az bir kronik hastalığı bulunanlara uygulanacak.

Üçüncü aşamada, 50 yaş altı en az bir kronik hastalığı bulunanlar, genç yetişkinler, ilk iki grupta yer almayan sektör ve mesleklerde çalışanlar aşı olacak.
Dördüncü ve son aşamada ise ilk üç grubun dışında kalan tüm bireyler aşılanacak.

Kaynak: En Son Haber


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş 2021-01-13 19:30:33

ilk açıklamalarda 25 milyon aşı gelecekti sonra 10milyona düştü sonra 3 milyona düştü 85 milyonluk ülkede 3milyon aŞI birde 1 milyon alman aşısını kimler vuruldu kimlere uygulanıyr çin aşışı neden olmadılar zengin kısımlar hep merak etmişimdir fakir her zaman fakirdir Allah fakirin yardımcısı olsun

Avatar
vatandaş 2021-01-14 01:23:59

zengine alman ingiliz americada üretilen aşı fakire covid 19 aşışı sipariş vermiş çin aşışı çin kendi aşışı iyi olsa başka ülkeden aşı sipariş etmez