banner388

Kendisi Küçük Ama Faydası Büyük!

Hastalıklara yakalanmamak için bağışıklık sistemini güçlü tutmak gerekiyor. Bunun yolu da sağlıklı beslenmeden ve polen gibi besin takviyelerinden geçiyor. Balın faydaları olduğu kadar arı polenin de birçok faydası bulunuyor. Polen arının en değerli salgısı olarak görülüyor. Sağlıkta mucizevi etkilere sahip olan poleninin faydaları merak ediliyor.

Kendisi Küçük Ama Faydası Büyük!

Hastalıklara yakalanmamak için bağışıklık sistemini güçlü tutmak gerekiyor. Bunun yolu da sağlıklı beslenmeden ve polen gibi besin takviyelerinden geçiyor. Balın faydaları olduğu kadar arı polenin de birçok faydası bulunuyor. Polen arının en değerli salgısı olarak görülüyor. Sağlıkta mucizevi etkilere sahip olan poleninin faydaları merak ediliyor.

25 Eylül 2022 Pazar 20:56
Kendisi Küçük Ama Faydası Büyük!

Bal arıları çiçeklerden nektar toplarken çiçeklerin üreme aracı olan erkek üreme taneciklerini yani polenleri de toplarlar. Toplanan nektarlar arılar çiçekten çiçeğe dolaşırken bitkilerin çoğalmasına katkıda bulunur. Bu polenler birçok hastalığa karşı koruma sağlamaktadır. Özellikle kış aylarında artan hastalıklardan korunmak adına polene karşı gösterilen ilgi artıyor. Polenler yoğurtla karıştırılarak, salatalara eklenerek veya bal, arı sütü gibi diğer arı ürünlerine eklenerek kullanılabiliyor. Polenin içerisinde bulunan zengin vitaminler ve aminoasit sağlık için büyük önem taşıyor.

POLENİN FAYDALARI

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR

Arı poleninde bulunan flavonoid, steroid ve yağlar, bağışıklık sistemi üzerinde önemli katkılarda bulunabilir. Arı poleni tüketimi bağışıklık sisteminin güçlenmesini ve düzene girmesini sağlayabilir. Arı poleninin bakterileri öldürme özelliği ise hastalıklardan korunmaya katkıda bulunabilir. Polenin bir diğer olası faydası da alerji ataklarının etkisini azaltması ve başlama ihtimalini düşürmesidir.

MENOPOZ ETKİLERİNİ AZALTIYOR

Menopoz dönemindeki kadınlarda pek çok semptom görülebilir. Bunlar arasında uyku sorunları, sıcak basması, özellikle gece saatlerinde terleme ve kişinin psikolojisinde değişiklik gibi sorunlar bulunur. Yapılan araştırmalara göre arı poleni tüketen kadınların yüzde 71’inde menopozla ilgili yaşadıkları sorunlarda iyileşmeler görüldü. Yine kadınlarla yapılan diğer çalışmalarda arı poleni tüketen kadınların yüzde 65’inde yaşadıkları ateş basması sorununda düzelmeler görüldü. Polen tüketen kadınlarda ayrıca uyku sorunları da azaldı. Polenin çalışmaya katılan kadınların psikolojisini de rahatlattığı gözlemlenirken sinirlilik seviyelerinde düşüş tespit edildi. Polen tüketen kadınlarda arı poleninin menopoz dışındaki faydaları da görüldü. Çalışmaya katılan kadınların eklem ağrıları azalırken kötü kolesterollerinde düşüş iyi kolesterollerinde ise yükselme gözlemlendi.

İLTİHAP VE ŞİŞLİKLERE İYİ GELİYOR

Arı poleni, şişlik ve iltihaba karşı asırlardır kullanılmaktadır. Yapılan ön araştırmalarda da arı poleninde bulunan antioksidanların etkili anti-inflamatuar yapıda olduğu belirlenmiştir. Bu nedenle arı poleni iltihap ve şişliklere karşı olumlu etkilerde bulunabilir.

KALP HASTALIKLARINA VE KOLESTEROLE KORUMA SAĞLIYOR

Arı poleni tüketiminin kalp sağlığına önemli katkıları olabilir. Polenin yapısındaki bileşenlerin kan yağına ve kolesterole karşı etkili olduğu düşünülmektedir. Dolayısıyla arı poleni pıhtı oluşumuna karşı da etkili görünmektedir. Bu nedenle kalp hastalıklarına, inme gibi sorunlara karşı arı poleni tüketiminin olumlu etkileri olabilir.

KANSERİN OLUŞMASINI ENGELLİYOR

Bazı arı ürünlerinin farklı kanser tümörleri üzerinde etkili olabileceği 2014 yılında yapılan bir çalışma ile ortaya konmuştur. Arı poleni de kanser tümörlerini etkileme potansiyeli bulunan arı ürünleri arasında yer alır. Arı poleninin kanserli tümörleri öldürmesinin yanı sıra kanser oluşmasını engellemesi bakımından da etkileri olduğu düşünülmektedir.

KARACİĞERİ KORUYOR

Karaciğer insan bedeninde çok önemli fonksiyonları üstlenen yegane organlarımızdan biridir. En önemli görevi ise kanımızda yer alan toksinleri parçalayarak yok etmesidir. Yapılan çalışmalara göre arı poleni karaciğerin üstlendiği bu önemli görevdeki gücünü artırdı. Arı poleninin karaciğer üzerindeki bir diğer etkisi ise ilaçlar da dahil farklı toksinlerin verdiği hasarı azaltarak karaciğeri korumasıdır.

Kaynak: Mynet

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSağlıkPolen
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.