banner388

Jin. Op. Dr. Sevinç Bilgin bilgilendirdi: Vajinismus nedir? 

Jin. Op. Dr. Sevinç Bilgin, vajinismusun kadın hastalığından daha çok bir çift hastalığı olduğunu belirterek terapi yoluyla kolayca bu sıkıntıdan kurtulabileceğini açıkladı.

Jin. Op. Dr. Sevinç Bilgin bilgilendirdi: Vajinismus nedir? 

Jin. Op. Dr. Sevinç Bilgin, vajinismusun kadın hastalığından daha çok bir çift hastalığı olduğunu belirterek terapi yoluyla kolayca bu sıkıntıdan kurtulabileceğini açıkladı.

04 Mart 2023 Cumartesi 17:34
Jin. Op. Dr. Sevinç Bilgin bilgilendirdi: Vajinismus nedir? 

Vajinismus hakkında bilgi veren Jin. Op. Dr. Sevinç Bilgin şu ifadelere yer verdi:

VAJİNİSMUS NEDİR

Vajinismus, kadının dış cinsel genital organında vajinanın dış kısmının kasılarak  ilişkiye izin vermemesidir. Ayrıca vajinanın dışında genital organlar, kalça, bacaklar ve hatta bazı kadınlarda tüm vücut kasılabilir.  Bu durumda kadın kendini geri çekmekte, karşı tarafı itebilmekte ve ağlama nöbetleri ile birlikte ilişki imkansız hale gelebilmektedir. 

SORUNLAR DAHA OLUMSUZ ETKİLENMEKTE

Evli çiftin aileleri 'Neden çocuk olmuyor?' gibi sorular sormakta ve bu çiftin birbirlerine karşı olan sorunlarını daha da olumsuz etkilemektedir. 

BASKICI TOPLUMLARDA DAHA SIK GÖRÜLÜYOR

Vajinismus bizimki gibi ülkelerde, özellikle cinselliğin ayıplandığı ve daha çok korkutularak büyütülen baskıcı toplumlarda daha sık görülmektedir. Özellikle genç kızlar, o bölgelerinin ilişkiye girince çok kanayacağını, çok acıyacağını veya kilitlenebileceklerini düşünerek, duyarak büyümekteler. Evlenme dönemlerinde birçok insanın ilk gece hikayelerine maruz kalmaktadırlar ve çoğu abartılarak kişilere anlatılmaktadır. 

İLK GECE KORKUSU

Buda kadınlarda ilk gece korkusuna dönüşmektedir. Vajinismusun bir diğer adı da aslında ilk gece korkusudur. İlk gece korkusu oluştuğunda, ilk ilişkiye girerken 'Ben acı çekeceğim, battaniyeye sarılarak hastaneye kaldırılacağım, çok ağrım olacak, her taraf kan olacak, rezil olacağım' gibi korkular kişiyi sarmaktadır.

KASILMA NÖBETLERİ

Bu sefer kasılma nöbetleri gerçekleşmekte ve panik ataklar oluşmaktadır. Bazen kadın, nefes almakta güçlük çeker ve karşı tarafı itmesi ile birlikte erkekte de konsantre olamama ve ilerleyen zamanlarda erkekte de sertleşme problemleri ortaya doğar. Kadına karşı cinsel isteksizlik başlamaktadır.

KADIN HASTALIĞINDAN DAHA ÇOK 'ÇİFT HASTALIĞI'

O yüzden vajinismusu komple değerlendirip, bunun sadece bir kadın hastalığı olmadığını çift hastalığı olduğunun farkına varmak gerekir. Sebep ne olursa olsun kadın bunu bilerek yapmamakta ve bunun bir hastalık olduğunu, terapi alınması gerektiğini kabul etmesi gerekmektedir.

Detaylı bilgi ve iletişim için;

Telefon:  0 543 208 43 19
instagram: dr.sevincbilgin

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.