banner388

Jin. Op. Dr. Sevinç Bilgin bilgilendirdi: Vajinal kuruluk nedir?

Samsun Kadın Doğum Doktoru Sevinç Bilgin, vajinal kuruluk hakkında bilgilendirmede bulunarak gerçekleştirilen tedavi yöntemleri konusunda merak edilenleri yanıtladı.

Jin. Op. Dr. Sevinç Bilgin bilgilendirdi: Vajinal kuruluk nedir?

Samsun Kadın Doğum Doktoru Sevinç Bilgin, vajinal kuruluk hakkında bilgilendirmede bulunarak gerçekleştirilen tedavi yöntemleri konusunda merak edilenleri yanıtladı.

30 Mayıs 2023 Salı 17:11

Vajinal kuruluk hakkında bilgi veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Jin. Op. Dr. Sevinç Bilgin şu bilgilere yer verdi:

*Vajinal kuruluk özellikle yaş ilerledikçe daha çok karşımıza çıkmakta ama bir kadının hayatında her dönem ortaya çıkmaktadır. 

*Özellikle genç yaşlarda daha çok enfeksiyonlar, flora bozuklukları daha ön plandayken, yaşlandıkça da menopoza şikayetler başladıkça ise hormonal eksikliklere bağlı olarak ortaya çıkmakta. 

*Bu şikayetle hasta bize başvurduğunda önce tabii ki muayene ediyoruz. Bir sebebini bulmamız gerekiyor. Eğer enfeksiyon varsa çözüyoruz. Flora değişikliği varsa flora desteğinin prebiyotik ve probiyotikler ile desteklemek gerekmekte.

*Ama hormonal eksiklik varsa perimenopoz dediğimiz menopoz sırası ya da sonrasında ise o zaman östrojen hormonun desteği vermek gerekir. Tabii ki toplum hormon almaktan çok korktuğu işte kanser yaptığı düşüncesi ya da damar tıkanıklığı inme felç yaptığı nedeniyle hormona karşı toplumumuz çok negatif düşünceye sahip. 

*Evet, hormonlar gerçekten yanlış yollarla verildiğinde meme kanseri riskini arttırabiliyor. Damar tıkanıklığı inme riskini arttırabiliyor. Eğer biz bunu doğal yollarla verirsek bu riskler oluşmamaktadır. 

Özellikle sadece kuruluk için vereceksek hastanın başka şikayeti yoksa o zaman vajinal krem yoluyla vermek gerekiyor. Vajinal krem yoluyla verildiğinde çok ciddi bir yan etkisi olmuyor. Vücuda emilimi var ama çok az düzeyde oluyor. Dolayısıyla da daha rahatlıkla vermekteyiz. 

*Hem vajinal kuruluğu var hem de sistemik bir menopozal şikayetleri varsa o zaman vücuda sürülen farklı dozlarda farklı kremlerle yine östrojen içeren kremlerle destek olmaktayız. 

*Şimdi sadece vajinal kuruluk varsa vajinaya sürülen kremler eğer tek başına yetmiyor ya da hasta bunu kullanmak istemiyorsan o zaman PRP dolgu gibi ya da lazer gibi yöntemleri tercih etmekteyiz. 

*Eğer hastaya hormon uygulayacak herhangi bir engeli yoksa bu durumda dolayısıyla tek başına vajinal kremler yeterli olmaktadır. 

*Hastada bir meme kanseri varsa ya da hastanın kendi bunu kullanmak istemiyorsa o zaman vajinal PRP'ler dolgular hastaya göre şikayetine göre tercih edilerek kullanılabilir. 

Detaylı bilgi ve iletişim için;

Telefon:  0 543 208 43 19
instagram: dr.sevincbilgin

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.