banner388

Dondurma Hasta Etmez!

Yaz aylarıyla beraber anne ve babaların en büyük kabusu haline gelebilen dondurma, aslında çocuklarınız için zararlı bir besin değil.

Dondurma Hasta Etmez!

Yaz aylarıyla beraber anne ve babaların en büyük kabusu haline gelebilen dondurma, aslında çocuklarınız için zararlı bir besin değil.

28 Temmuz 2016 Perşembe 14:28
Dondurma Hasta Etmez!

Yaz mevsimindeyiz ve bu mevsimin en güzel renklerinden biri de dondurma. Dondurmanın boğaz enfeksiyonuna yol açtığına dair yaygın bir düşünce var. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan uzmanlar dondurmanın boğaz enfeksiyonuna yol açacağına dair oluşan kanının tamamen asılsız olduğunu söylüyor.

Uzmanlar, boğaz enfeksiyonuna mikroorganizmaların sebep olduğunu söylüyor. Yani soğuktan dolayı boğazda enfeksiyon olmaz, bakteri ve virüsler enfeksiyon yaratır. Ancak dondurmanın hangi ortamda hazırlandığı da önemli. sağlıksız koşullarda üretilen bu sevimli gıda canınızı sıkabilir. Mide ve bağırsaklarda enfeksiyona yol açabilir. Güvenilir bir yerden aldığınız dondurma size hiçbir şekilde zarar vermez. 

Bence burada asıl önemli olan dondurmanın soğuk etkisinden çok içeriği. Hijyenik şartlarda hazırlanmayan veya uygun koşullarda saklanmayan dondurmalar mide ve bağırsak enfeksiyonlarına yol açar. Bu hususa özellikle dikkat edilmeli. Paketli olan dondurmalar güvenlidir algısı da çok doğru değil. İçeriğindeki koruyucu maddeler, GDO'su değiştirilmiş aromalar, şeker yerine kullanılan glukoz şekerleri kısa veye uzun vadede zararlı etkiler yaratbilir.

Son Güncelleme: 28.07.2016 14:43
Anahtar Kelimeler:
Boğaz EnfeksiyonuDondurma
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.