banner388

Canan Karatay'dan tuz açıklaması

Canan Karatay katıldığı bir seminerde tuzun zararlı ve faydaları hakkında konuştu.

Canan Karatay'dan tuz açıklaması

Canan Karatay katıldığı bir seminerde tuzun zararlı ve faydaları hakkında konuştu.

07 Nisan 2018 Cumartesi 21:12
Canan Karatay'dan tuz açıklaması

Prof. Dr. Canan Karatay, Gaziosmanpaşa’da katıldığı seminerde, aslında tansiyonu çıkaran şeyin tuz değil şeker olduğunu söyledi. Canan Karatay, sofra tuzunun tehlikeli olduğunu söylerken, kaya tuzunun sağlık kaynağı olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Canan Karatay, Gaziosmanpaşa'da düzenlenen seminerde sağlıklı beslenme hakkında konuştu. Seminerin sonunda vatandaşlara çiğköfte ve lahmacunun yanı sıra Karatay'ın yazdığı 'Gerçek Tıbbın 10 Şifresi' adlı kitap vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı.

TANSİYONU ŞEKER YÜKSELTİR

Tansiyonun aslında tuzun değil, şekerin yükselttiğini söyleyen Karatay, "Kaya tuzu sağlık kaynağıdır. Asırlardan beri insanların kullandığı kristal kaya tuzu sağlıklıdır. Sofra tuzu ise tehlikelidir. Fabrikalarda endüstrinin kullanımı için yapılmıştır. Tuz tansiyonu yükseltmez. Tansiyonu yükselten şekerdir tuz değildir. Hayat tuzsuz olmuyor. Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler, cümlesinin aslında Fransızca da ‘ekmek ve tuz bulamıyorlarsa pasta yesinler’dir. Vücutta halsizliğin nedeni tuzdur, tuz eksikliğidir" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
TansiyonCanan KaratayTuz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.