banner388

Gemi kazasına İstabul Valiliği'nden açıklama

İstanbul Boğazı'nda yaşanan gemi kazası hakkında İstanbul Valiliği'nden açıklama geldi.

Gemi kazasına İstabul Valiliği'nden açıklama

İstanbul Boğazı'nda yaşanan gemi kazası hakkında İstanbul Valiliği'nden açıklama geldi.

07 Nisan 2018 Cumartesi 21:47
Gemi kazasına İstabul Valiliği'nden açıklama

İstanbul Valiliği'nin İstanbul Boğazı'nda yaşanan gemi kazası hakkında yaptığı açıklamada, kaza nedeniyle deniz kirliliğinin oluşmadığı ve can kaybının yaşanmadığı açıklandı.


GEMİNİN DÜMENİ KİTLENDİ


Gemi kazası Vita Spirit adlı geminin ana makinesinin tamamen durması ve dümenin kitlenmesi dolayısıyla tarihi Hekimbaşı Salih Efendi yalısına çarptı. Kaza ile ilgili İstanbul Valiliği'nden gelen açıklmada, "Sürüklenme sırasında acil olarak demir atılmış, ancak gemi karaya gitmiş ve 15.30 da Fatih Köprüsü Anadolu yakasında yalıya çarpmıştır" sözcükleri kaydedildi.


İstanbul Valiliği, geminin kılavuz kaptanla İstanbul Boğazı'na giriş yaptığını belirterek, "Gemi boyu 225 metre olup 62.623 ton arpa yükü bulunmaktadır. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait gemiler ivedi olarak yerine İstanbul Gemi Hizmetleri merkezimizce gönderilmiştir. Nene Hatun Kurtarma Gemisi, Kurtarma-3, Kurtarma-6, Kurtarma-7, Kurtarma-8 römorkörleri ile Kıyı Emniyeti-1 ve Kıyem-1 hızlı tahsiliye botları ve Fener 1 botu ile balık adam ekibi ile kara tahsiliye ekibi ivedi olarak olay yerine intikal etmiştir. Boğaz trafiği çift yönlü olarak askıya alınmıştır. Kazazede geminin demir alması sonrasında çapasının deniz dibi kablosuna takılı olduğu tespit edilmiş, kablodan kurtarma operasyonuna müteakiben römorkörler vasıtasıyla emniyetli bir şekilde Ahırkapı Demir yerine sevki sağlanmaktadır. Olayda can kaybı ve deniz kirliliği olmamıştır. Olay ana makinanın tamamen stop etmesi nedeniyle yaşanmıştır" dendi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.